TV & ΑφιερώματαVIRAL VIDEOSVIRALS (δημοφιλή videos,ειδήσεις, πρόσωπα)Επικαιρότητα

Η μόδα των e-scooters στην Αθήνα

Η νέα μόδα των e-scooters στην Αθήνα αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας έχει ήδη δημιουργήσει πολλά προβλήματα και ατυχήματα.
Δεν υπάρχουν κανόνες και άδειες οδήγησης αλλά ούτε και υποχρέωση κράνους γι αυτά και δεν υπάρχει προς το παρόν τρόπος να αντιμετωπιστούν.
Ο δήμος της Αθήνας ενώ τα προώθησε για τουριστικούς λόγους τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας τους τώρα τα καταγγέλλει και ψάχνει τρόπους για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

https://youtu.be/fMmcSF4D-Ms

Τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime βρίσκονται σε τυχαίες θέσεις μέσα στο κέντρο της πόλης, με τον ενδιαφερόμενο αναβάτη να μπορεί να βρει το κοντινότερο στη θέση του μέσω της επίσημης εφαρμογής. Μέσα από αυτή και χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού του, μπορεί να «ξεκλειδώσει» το ηλεκτρικό πατίνι και να ξεκινήσει τη διαδρομή του με αρχική χρέωση €1 και στη συνέχεια 0.15 cents το λεπτό. Με μέγιστη ταχύτητα τα 25χλμ/ώρα, μόλις φτάσει στον τελικό του προορισμό, ο αναβάτης μπορεί να αφήσει το πατίνι σε χώρο που να μην εμποδίζει και να το κλειδώσει πάλι μέσα από την εφαρμογή προκειμένου αυτό να είναι διαθέσιμο για άλλο ενδιαφερόμενο.

Δείτε τα e-scooters στους δρόμους της Αθήνας αν δεν τα έχετε ήδη δει:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *