Αθλητικά

Γράφει ιστορία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Μοιραστείτε το

Γιάννης Αντετοκούνμπο:Την τελευταία φορά που οι Μπακς έπαιξαν σε τελικούς της περιφέρειάς τους, εκείνος ήταν μόλις 6,5 ετών. Κι έπρεπε να περάσουν κοντά δύο δεκαετίες, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να γίνει ένας από τους κορυφαίους παίκτες στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, ώστε τελικά να οδηγήσει τα “ελάφια” ξανά στους τελικούς της Ανατολής, για πρώτη φορά μετά το 2001.

Κι αν πολλοί έσπευσαν να αμφισβητήσουν τους Μπακς μετά την εντός έδρας ήττα τους στο πρώτο παιχνίδι με τους Σέλτικς, η συνέχεια ήρθε για να τους διαψεύσει πανηγυρικά. Το Μιλγουόκι δεν έδωσε απλά “απαντήσεις”, αλλά ήταν… σαρωτικό, κερδίζοντας και τα τέσσερα επόμενα ματς της σειράς, για να πάρει εκείνο την σπουδαία πρόκριση στους τελικούς της περιφέρειας, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Τορόντο Ράπτορς-Φιλαδέλφεια Σίξερς (3-2).

THIS IS GIANNIS ANTETOKOUNMPO:

https://youtu.be/VYgdzk-cYhs

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Δεκεμβρίου 1994, και είναι παιδί μεταναστών από το Λάγος της Νιγηρίας, του Τσαρλς και της Βερόνικα, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα το 1991. Ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο Φράνσις, παρέμεινε πίσω στο Λάγος με τον παππού και την γιαγιά του.Οι γονείς του απέκτησαν άλλα 3 αγόρια στην Ελλάδα, τον Θανάση, τον Κώστα, και τον Αλέξη. Ο πατέρας του Αντετοκούνμπο ήταν πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην Νιγηρία, ενώ η μητέρα του αθλήτρια του άλματος εις ύψος. Η οικογένεια απέκτησε πέντε παιδιά, τα οποία πήραν ένα ελληνικό κι ένα νιγηριανό όνομα. Το νιγηριανό όνομα του Γιάννη ήταν “Ούγκο”.

Αν και ο Αντετοκούνμπο και τα 3 αδέρφια του γεννηθήκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, δεν απέκτησαν αυτόματα το δικαίωμα της ελληνικής ιθαγένειας. Έως την ηλικία των 18 ετών, ο Αντετοκούνμπο δεν είχε επίσημα έγγραφα και δεν ήταν πολίτης ούτε της Ελλάδας ούτε της Νιγηρίας. Μεγάλωσε στην συνοικία των Σεπολίων. Οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας ήταν δύσκολες, καθώς οι γονείς του δυσκολεύονταν να βρουν εργασία, και έτσι ο Αντετοκούνμπο μαζί με τον αδερφό του τον Θανάση έβγαζαν τα προς το ζην πουλώντας γυαλιά ηλίου, τσάντες και ρολόγια στις υπαίθριες αγορές…(wikipedia)

 

apngr

Published by
apngr

Πρόσφατα άρθρα

Τέλειο ρολό χοιρινό γεμιστό με πιπεριά και γραβιέρα!

Τέλειο, εύκολο και πεντανόστιμο ρολό χοιρινό, γεμιστό με κόκκινη πιπεριά και γραβιέρα!! Ένα από τα…

1 ώρα πριν

Ποντιακή πίτα Περέκ στο τηγάνι

Ποντιακή Πίτα Περέκ στο Τηγάνι. Τυρόπιτα . Η πίτα με φύλλα περέκ γίνεται μέσα σε…

2 ώρες πριν

Εύκολοι λουκουμάδες παραλίας (Donuts)

Αφράτοι και Εύκολοι λουκουμάδες παραλίας με ζάχαρη (Donuts). Χωρίς αυγό! Χωρίς μίξερ! Χωρίς μεγάλες αναμονές!…

5 ημέρες πριν

Εύκολο Δροσιστικό Γιαουρτογλυκό Ψυγείου

Το καλοκαιράκι σιγά σιγά μας χτυπά την πόρτα. Γι' αυτό κι εγώ σήμερα σας έχω…

1 εβδομάδα πριν

Εύκολο Σπιτικό Παγωτό Μαλακό σαν μηχανής

https://www.youtube.com/watch?v=QTQmQgBxr6U Εύκολο Σπιτικό Παγωτό Μαλακό σαν μηχανής. Χωρίς παγωτομηχανή! Χωρίς Ζαχαρούχο! Με λίγα υλικά. Υλικά…

1 εβδομάδα πριν

Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο εύκολα και γρήγορα

Σας έχω την πιο εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο για να την κάνετε και να σας…

2 εβδομάδες πριν