ΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Και οι κουρτίνες έχουν στιλ: Τι να διαλέξεις ανάλογα το δωμάτιο

Μοιραστείτε το

Μήπως κάθε  δωμάτιο του σπιτιού σου είναι θεματικό; Τότε μάλλον βλέπεις κάθε χώρο του σπιτιού ως μια ξεχωριστή «γωνία» που δεν έχει μόνο να κάνει με τη χρήση του αλλά και με την οπτική του ταυτότητα. Λογικό λοιπόν να έχει ξεχωριστή μεταχείριση ο καθένας, χωρίς να αλληλεξαρτώνται. Αν είσαι «ψείρας» με το design, τότε ήδη γνωρίζεις τον κομβικό ρόλο που παίζουν οι κουρτίνες στην ανάδειξη και στο «αγκάλιασμα» του δωματίου. Ας δούμε λοιπόν μερικές προτάσεις, ανάλογα το δωμάτιο.

  • Για το σαλόνι

Στο σαλόνι θέλουμε να δώσουμε μία αίσθηση αρχοντιάς, οπότε εδώ καθορίζουμε το πώς θα δώσουμε αυτήν την αίσθηση. Αν το σαλόνι μας δέχεται πολύ φυσικό φως, τότε έχουμε δύο επιλογές: Η πρώτη είναι να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευτυχή συγκυρία και να βάλουμε κουρτίνες ελαφριάς υφής και ανοιχτόχρωμες, ώστε να αφήσουμε ανεμπόδιστο το φως να αναδείξει τον χώρο μας. Από την άλλη, η δεύτερη επιλογή είναι να τοποθετήσουμε στόρια είτε μια κουρτίνα πιο «βαριά» από άποψης υλικού που δεν θα μας στερήσει πολλά, αφού με μια δέστρα και τοποθετημένη στο πλάι θα αφήνει τις ώρες που θα το χρειαζόμαστε όσο φως θέλουμε. Στην περίπτωση που δεν έχουμε πολύ φυσικό φως στο σαλόνι, τότε ιδανικά βάζουμε κουρτίνες ελαφριές, που δεν θα αποδυναμώνουν την παρουσία του φυσικού φωτός.

  • Για το υπνοδωμάτιο

Εδώ πρώτες έρχονται οι δικές ανάγκες και μετά το στιλ. Αν δεν ξυπνάτε πολύ νωρίς το πρωί και ο ήλιος σάς «επισκέπτεται» πριν εσείς το θελήσετε, τότε όταν παραγγείλετε κουρτίνες με το μέτρο πρέπει να έχετε στον νου σας αυτήν την ανάγκη. Οι κουρτίνες συσκότισης θα σας δίνουν την απαιτούμενη για εσάς άνεση να χαρείτε τον ύπνο σας, ενώ θα δίνουν ένα πιο σοβαρό στιλ στο υπνοδωμάτιο. Αν πάλι θέλετε να σας ξυπνάνε οι πρώτες ακτίνες του ήλιου, τότε μπορείτε να κινηθείτε σε πιο ελαφριές υφές.

  • Για το παιδικό δωμάτιο

Αφού το παιδικό δωμάτιο είναι ήδη ένας «αυτόνομος» χώρος, τότε καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μεγάλη ευελιξία ως προς την επιλογή της κουρτίνας. Υπάρχουν πολλά μοτίβα και σχέδια με αγαπημένους ήρωες που θα λατρέψει ο μικρός ένοικος του δωματίου. Μην προτιμήσετε πολύ ελαφρύ ύφασμα, αφού υπάρχει ο κίνδυνος να σκιστεί. Ούτε απόλυτα λευκές κουρτίνες προτείνονται εδώ, μια και ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να κάνει ο μικρός σας ένοικος ως καμβά του, για τις όποιες καλλιτεχνικές του ανησυχίες.

Πριν λοιπόν επιλέξετε το κουρτινόξυλο και την κουρτίνα που σας ταιριάζει σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να έχετε υπολογίσει τις δικές σας ανάγκες, και πάνω σε αυτές να προσαρμόσετε το στιλ σας.

apngr

Published by
apngr

Πρόσφατα άρθρα

Τέλειο ρολό χοιρινό γεμιστό με πιπεριά και γραβιέρα!

Τέλειο, εύκολο και πεντανόστιμο ρολό χοιρινό, γεμιστό με κόκκινη πιπεριά και γραβιέρα!! Ένα από τα…

4 ώρες πριν

Ποντιακή πίτα Περέκ στο τηγάνι

Ποντιακή Πίτα Περέκ στο Τηγάνι. Τυρόπιτα . Η πίτα με φύλλα περέκ γίνεται μέσα σε…

5 ώρες πριν

Εύκολοι λουκουμάδες παραλίας (Donuts)

Αφράτοι και Εύκολοι λουκουμάδες παραλίας με ζάχαρη (Donuts). Χωρίς αυγό! Χωρίς μίξερ! Χωρίς μεγάλες αναμονές!…

5 ημέρες πριν

Εύκολο Δροσιστικό Γιαουρτογλυκό Ψυγείου

Το καλοκαιράκι σιγά σιγά μας χτυπά την πόρτα. Γι' αυτό κι εγώ σήμερα σας έχω…

1 εβδομάδα πριν

Εύκολο Σπιτικό Παγωτό Μαλακό σαν μηχανής

https://www.youtube.com/watch?v=QTQmQgBxr6U Εύκολο Σπιτικό Παγωτό Μαλακό σαν μηχανής. Χωρίς παγωτομηχανή! Χωρίς Ζαχαρούχο! Με λίγα υλικά. Υλικά…

1 εβδομάδα πριν

Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο εύκολα και γρήγορα

Σας έχω την πιο εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο για να την κάνετε και να σας…

2 εβδομάδες πριν