Κοκκινιστό Πιλάφι με Καλαμαράκια Κονσέρβα – Εύκολα και Γρήγορα στο Πυρέξ
Υλικά
1 κονσέρβα καλαμάρι (ολόκληρο ή ψιλοκομμένο)
1 κρεμμύδι ξερό
1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
μισή κούπα ρύζι κίτρινο
μισή κούπα ρύζι νυχάκι
250 ml χυμό ντομάτας
1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κ.σ κέτσαπ
αλάτι,μαύρο πιπέρι,ρίγανη,διόσμο
πάπρικα γλυκιά
άνηθο ψιλοκομμένο
4 κούπες ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση συνταγής
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το τριμμένο σκόρδο
Του προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε μισό λεπτό να γυαλίσει
Βάζουμε όλα τα υλικά στο πυρέξ μας ,εκτός από τα καλαμάρια και τον άνηθο . Αυτά θα μπουν στο τέλος
Ψήνουμε στους 175 C για 35-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το ρύζι
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε το φαγητό για να ψηθεί το ρύζι ομοιόμορφα
Όταν είναι έτοιμο,αφαιρούμε από τον φούρνο, του προσθέτουμε το καλαμαράκι και τον άνηθο και σερβίρουμε όσο είναι καυτό
*αν πάρουμε κονσέρβα με ολόκληρο καλαμάρακι,θα τους αφαιρέσουμε την μεμβράνη από την μέση,θα τα στραγγίσουμε και θα τα ψιλοκόψουμε.
Τέλειο, εύκολο και πεντανόστιμο ρολό χοιρινό, γεμιστό με κόκκινη πιπεριά και γραβιέρα!! Ένα από τα…
Ποντιακή Πίτα Περέκ στο Τηγάνι. Τυρόπιτα . Η πίτα με φύλλα περέκ γίνεται μέσα σε…
Αφράτοι και Εύκολοι λουκουμάδες παραλίας με ζάχαρη (Donuts). Χωρίς αυγό! Χωρίς μίξερ! Χωρίς μεγάλες αναμονές!…
Το καλοκαιράκι σιγά σιγά μας χτυπά την πόρτα. Γι' αυτό κι εγώ σήμερα σας έχω…
https://www.youtube.com/watch?v=QTQmQgBxr6U Εύκολο Σπιτικό Παγωτό Μαλακό σαν μηχανής. Χωρίς παγωτομηχανή! Χωρίς Ζαχαρούχο! Με λίγα υλικά. Υλικά…
Σας έχω την πιο εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο για να την κάνετε και να σας…