DIY-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-CRAFTSΒότανα-ΥγείαΓυναίκαΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λιναρόσπορος για τις ρυτίδες

Λιναρόσπορος για τις ρυτίδες

Λιναρόσπορος για τις ρυτίδες. Μία σπιτική μάσκα για νεανικό δέρμα.

Αν και σήμερα στην πράξη πολύ λίγο χρησιμοποιείται ο λιναρόσπορος για θεραπευτικούς σκοπούς, κατά το παρελθόν η χρήση του ήταν αρκετά διαδεδομένη. Η λαϊκή ιατρική, η οποία ανέδειξε πρώτη ως ένα βαθμό τις φαρμακευτικές ιδιότητες του λιναρόσπορου, σήμερα ενισχύεται από τη σύγχρονη ιατρική, καθώς και από τη διατροφική έρευνα και αναδεικνύεται ο λιναρόσπορος και τα προϊόντα του ως πολύτιμα διατροφικά-φαρμακευτικά προϊόντα που δικαιώνουν την αρχή του Ιπποκράτη:
Η τροφή σου το φάρμακό σου και το φάρμακό σου η τροφή σου.

Η χρήση του λιναρόσπορου υπό μορφή καταπλάσματος ήταν από τις πιο συνηθισμένες. Σαν υπακτικό, οι σπόροι έχουν και θεραπευτική επίδραση διότι ρυθμίζουν και τακτοποιούν τις κενώσεις. Το αφέψημα κάνει καλό στα βρογχικά, στην πνευμονία, στις πέτρες της χολής, στους ρευματικούς πόνους, καθώς και σε κάθε είδους φλεγμονές.

Για τη μάσκα σύσφιξης και αντιγήρανσης θα χρειαστούμε:

– Λιναρόσπορο
Οι σπόροι λιναριού πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά και  ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ενισχύουν την ελαστικότητα του δέρματος. Αποτρέπουν το σχηματισμό ρυτίδων και λεπτών γραμμών γύρω από τα μάτια και το στόμα, μειώνουν την χαλάρωση και προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση.

– Φλούδα πορτοκαλιού
Η φλούδα από το πορτοκάλι είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C και άλλων αντιοξειδωτικών. Προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και καθυστερεί τα σημάδια γήρανσης. Σφίγγει το δέρμα, βελτιώνει την παραγωγή κολλαγόνου, και βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία.
Το ασβέστιο στη φλούδα πορτοκαλιού βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων και στην ανανέωση του δέρματος. Προτιμούμε πορτοκάλια  βιολογικής καλλιέργειας χωρίς χημικά και φυτοφάρμακα.

– 1/2 Μπανάνα

– 2 κουταλιές της σούπας Αλόη βέρα

https://youtu.be/kVo5k00o2bI

Απλώνουμε τη μάσκα  λιναρόσπορου προσεκτικά σε όλο το πρόσωπο, χαλαρώνουμε και  αφήνουμε για 20 λεπτά. Ξεπλένουμε καλά τη μάσκα πρώτα με κρύο νερό και μετά με χλιαρό.
Η μάσκα για σύσφιξη και ενυδάτωση του δέρματος με σπόρους λιναριού καλό είναι να επαναλαμβάνεται 3 φορές την εβδομάδα για ορατά αποτελέσματα.

Δείτε ακόμα: Καφές vs κυτταρίτιδας
14 γιατροσόφια με βότανα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *