DIY-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-CRAFTS

Σιρόπι σκόρδου – Ασπίδα υγείας

Σκόρδο – Ασπίδα υγείας

https://youtu.be/o9A0jQ1ANPM

Σιρόπι σκόρδου. Το σκόρδο έχει εκπληκτική φήμη στην Παραδοσιακή Ιατρική. Χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως αντισηπτικό, εφιδρωτικό, διουρητικό, αποχρεμπτικό και διεγερτικό, τονωτικό, καρδιοτονωτικό, αντικαταρροϊκό, αντιμεθυστικό, αντιπυρετικό, εναντίον της πιέσεως και άλλων παθήσεων, όπως είναι του αναπνευστικού συστήματος όπως το άσθμα, τον βήχα, την δυσκολία αναπνοής, την χρόνια βρογχίτιδα, τη λέπρα, την στροβιλιστική κατανάλωση, τον κοκκύτης, τον σκώληκας, την επιληψία, τους ρευματισμούς και την υστερία.
Ο θρύλος του για τις θεραπευτικές του ιδιότητες έχει περάσει από γενιά σε γενιά εδώ και χιλιάδες χρόνια. Έχουν βρεθεί στοιχεία ότι το σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι χρησιμοποιήθηκαν στη διατροφή, σε θρησκευτικές τελετές και στην ιατρική στην αρχαία Σουμερία (4000 π.Χ.) ακόμα στους τάφους της αρχαίας Αιγύπτου (3200 π.Χ.) επίσης στο παλάτι της Κνωσού στην Κρήτη και στα ερείπια της Πομπηίας (100 μ.Χ.) απεικονίζονται βολβοί σκόρδου.

Πώς να φτιάξετε το σιρόπι σκόρδου

Συστατικά

8 ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι (200 ml) της σούπας μηλόξυδο
1 φλιτζάνι (200 ml) μέλι.

Οδηγίες

Συνθλίβετε και πολτοποιείτε το σκόρδο Στη συνέχεια, προσθέτετε το μέλι και το μηλόξυδο και τα αναμιγνύετε για 10 έως 15 δευτερόλεπτα σε υψηλή ταχύτητα. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο και το σφραγίζετε. Κρατάτε το μείγμα στο ψυγείο, ανακατεύοντας περιστασιακά και μετά από 5 ημέρες, το θεραπευτικό σας σιρόπι είναι έτοιμο.

Δοσολογία και χρήση

Θα πρέπει να προσθέσετε 2 κουταλάκια του σιροπιού από σκόρδο σε ένα ψηλό ποτήρι καθαρό νερό και να το πίνετε το πρωί με άδειο στομάχι. Το μείγμα είναι πολύ ισχυρό, και δεν θα πρέπει να το λαμβάνετε σκέτο.

Οφέλη

Το μέλι, θα σας βοηθήσει να θεραπεύσετε το βήχα, δεδομένου ότι έχει αντι-βακτηριακές, αντι-ιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Το μηλόξυδο, μπορεί να σας βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου και με τις κράμπες των ποδιών, καθώς περιέχει διάφορα φυτοθρεπτικά συστατικά. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διαλύσετε τις πέτρες στα νεφρά, διότι περιέχει κιτρικό οξύ.
Και όσον αφορά για το σκόρδο, μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε, αλλά και να καθαρίσετε το αίμα και το ανοσοποιητικό σας σύστημα, έχει αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες και λόγω της αλισίνης (allicin) που περιέχει, θεωρείται ως ένα από τα πιο ισχυρά αντιβιοτικά.

Φροντίστε να λαμβάνετε το σιρόπι σκόρδου, προληπτικά όταν δεν είστε άρρωστοι, καθώς η λήψη του σε τακτική βάση θα αποτρέψει τις ασθένειες και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση την υγεία σας.

Δείτε ακόμα: Τα καλλυντικά της κουζίνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *