Μαρμελάδα μήλο με άρωμα κανέλας.
Υλικά
500 γρ μήλα
500 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 ποτήρια νερό
μισό λεμόνι στυμμένο
1 ξυλάκι κανέλας
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα μήλα και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη
Τα βράζουμε μαζί με το 1 ποτήρι νερό και την κανέλα για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιουν το νερό
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το άλλο ποτήρι με νερό και το λεμόνι και αφού πάρει βράση δένουμε για 14 λεπτά περίπου
Πριν αρχίσουμε την μαρμελάδα βάζουμε δυο πιατάκια του καφέ στην κατάψυξη
Αφού δέσει η μαρμελάδα,βάζουμε ένα κουταλάκι στο παγωμένο πιατάκι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει η μαρμελάδα.Αν περάσουμε το δάχτυλο μας από την μέση της κρύας μαρμελάδας και δημιουργείται μια γραμμή που στέκεται η μαρμελάδα είναι έτοιμη,αν η γραμμή κλείνει αμέσως η μαρμελάδα θέλει κι άλλο δέσιμο .Για αυτό έχουμε δύο παγωμένα πιατάκια αν δεν πετύχει με την πρώτη δοκιμάζουμε ξανά στο δεύτερο
Η ελέγχουμε με θερμόμετρο καραμέλας αν δείξει 104 βαθμούς C η μαρμελάδα έχει δέσει
Αν θέλουμε πολτοποιούμε την μαρμελάδα με το ραβδομπλέντερ για σούπες
Βάζουμε την μαρμελάδα ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα,τα γυρίζουμε ανάποδα και αφήνουμε να κρυώσει
Για να αποστειρώσουμε τα βάζα τα βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 100 C
Σας έχω την πιο εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο για να την κάνετε και να σας…
Ανακατέψτε αλεύρι με νερό και θα έχετε αυτές τις φανταστικές Αραβικές πίτες. Πανεύκολη διαδικασία! Η…
https://www.youtube.com/watch?v=Ee7dAs1SeX4 Λαδένια Κιμώλου. Μια νησιώτικη χορταστική και νηστήσιμη πίτα από τη Χριστίνα Κυβρανογλου που θα…
Αφράτα Πασχαλινά κουλουράκια.Σήμερα σας έχω πραγματικά τα καλύτερα Πασχαλινά κουλούρια που έχετε φάει!! Μυρωδάτα, αφράτα…
Εύκολα Τσουρέκια για Αρχάριους(-ες) με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις. Είναι Γεμάτο Ίνες. Χωρίς Μίξερ!…
Κουλουράκια χωρίς αμμωνία, πανεύκολα, πεντανόστιμα. Όλοι νομίζω πως αγαπάμε τα πασχαλινά κουλουράκια και περιμένουμε πως…