ΕκδηλώσειςθέατροΣυναυλίες (Live)ΤΕΧΝΕΣ

1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας

1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας

1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας – 1 Σεπτεμβρίου – 9 Οκτωβρίου 

Ένα νέο Φεστιβάλ, πλούσιο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, ανοίγει τις πόρτες τους στους κατοίκους της Καλλιθέας αλλά και της Αθήνας. Το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας φιλοδοξεί τον Σεπτέμβριο να αγκαλιάζει κάθε μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης και να μας ψυχαγωγήσει.

Εμπνευσμένο από τη Μεσόγειο της ιστορίας, της όπερας, του τραγουδιού, του θεάτρου, του χορού, της ζωγραφικής και της γαστρονομίας θα μας κρατήσει συντροφιά τα βράδια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου αξιοποιώντας κάθε δυνατό χώρο της Καλλιθέας ενεργοποιώντας όλες τις γειτονιές αυτού του ιστορικού Δήμου.
Στόχος του 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας είναι η ανάδειξη του αστικού τοπίου της γειτονιάς, με πλήθος πρωτότυπων παραστάσεων και εργαστηρίων, που θα χαρίσουν στους δημότες, τους επισκέπτες και τους τουρίστες τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν θέατρο, συναυλίες, παραστάσεις χορού, εικαστικά, αλλά και εργαστήρια, όπερα και γαστρονομία.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η “Κάρμεν” του Ζορζ Μπιζέ θα δώσει το στίγμα του Φεστιβάλ (9, 10, 11 & 14 Σεπτεμβρίου). Αφενός δίνοντας έμφαση στον αγώνα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης και αφετέρου αξιοποιώντας ένα φυσικό χώρο, το προαύλιο του Δημοτικού Σταδίου “Γρηγόριος Λαμπράκης”, θα ξεδιπλώσει όλες τις πτυχές της συγκλονιστικής προσωπικότητας της ηρωίδας.

Στις 15 Σεπτεμβρίου η Κατερίνα Διδασκάλου και η πετυχημένη παράστασή της “Η πόρνη από πάνω”, που μπαίνει πλέον στην πέμπτη της σεζόν, θα μας μιλήσουν για έρωτα, προδοσία και απόρριψη μέσα από την Ερατώ, μια νοικοκυρά που η άποψή της για τους ανθρώπους και τη ζωή της άλλαξε από τη στιγμή που μετακόμισε στο πάνω από εκείνη διαμέρισμα μια πόρνη.

Το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σέξπιρ από την ομάδα Fractals σε σκηνοθεσία Τάνιας Κίτσου, στις 3, 4, 5 & 6 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη «Σοφία Λασκαρίδου».
Στις 7 Σεπτεμβρίου ο Δημήτρης Πιατάς και ο Τάσος Παλαντζίδης θα μας καλωσορίσουν στην Παραλία Καλλιθέας στον Αθλητικό Οργανισμό με την παράσταση “Η Ασπίς και το Συμπόσιο” του Μενάνδρου και του Λουκιανού. Την παράσταση έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κωφοί και τυφλοί. Για τους τυφλούς θα γίνεται και ακουστική περιγραφή.

Στις 18 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ιζόλα ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης μας καλεί να τον ακολουθήσουμε στην Αθήνα του 2004, με το κείμενο-μονόλογο του Μάκη Τσίτα «Μάρτυς μου ο Θεός», που τιμήθηκε με το βραβείο Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας (2014), σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

Ενώ η Πέννυ Μπαλτατζή και οι μουσικοί της στις 19 Σεπτεμβρίου στην Παραλία Καλλιθέας στον Αθλητικό Οργανισμό θα μας παρασύρουν στον «Τροπικό του χορού», σε ρυθμούς τσα-τσα, καλύψο και σουΐνγκ αλλά και στην Ελλάδα της Ρένας Βλαχοπούλου και της Μαίρης Λίντα.

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στην Παραλία Καλλιθέας στον Αθλητικό Οργανισμό, η Νίνα Λοτσάρη θα μας ταξιδέψει στη μουσική χώρα του “Exotica”, με τραγούδια εμπνευσμένα από τον αμερικανικό και τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο.

Η βραβευμένη Ορχήστρα Κιθαριστών του Δημοτικού Ωδείου Αγίας Βαρβάρας και ο μαέστρος της Αλέξανδρος Παπαρίζος, με παρουσία σε Φεστιβάλ αλλά και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα μας παρασύρει στις 23 Σεπτεμβρίου στα μονοπάτια Ελλήνων και ξένων συνθετών, συμπράττοντας με μια πλειάδα σολίστ στην Παραλία Καλλιθέας στον Αθλητικό Οργανισμό με ελεύθερη είσοδο και προσφορές σε τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η πετυχημένη παράσταση του θεάτρου «Πόρτα», «Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο», για παιδιά και όχι μόνο, βασισμένη στο παραμύθι της Σταχτοπούτας, θα μας συντροφεύσει στις 28 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Ιζόλα.
Στον ίδιο χώρο, του Θεάτρου Ιζόλα, θα απολαύσουμε στις 21 Σεπτεμβρίου την αφιερωμένη στη μουσική και το χορό της Μεσογείου παράσταση «Amor Mediterraneo» από τη σχολή του Αλέξανδρου Χατζιάρα.

Το συγκρότημα «Suono Brass Quintet» θα μας ταξιδέψει με μοναδικό τρόπο στην κινηματογραφική μουσική του 20ου αιώνα στην Παραλία Καλλιθέας στον Αθλητικό Οργανισμό στις 24 Σεπτεμβρίου. Και το φωνητικό σύνολο «Vocal Inventions Ensemble» θα παρουσιάσει στις 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ιζόλα την «Omnia vincit amor», μια παράσταση αφιερωμένη στον έρωτα που νικά τα πάντα.

Καλλιτέχνες κυρίως από την Εθνική Λυρική Σκηνή θα μας κρατήσουν συντροφιά στις 26 Σεπτεμβρίου στην Παραλία Καλλιθέας στον Αθλητικό Οργανισμό με την παράστασή τους «Η οπερέτα και το μιούζικαλ συναντούν τον ελληνικό κινηματογράφο». Στις 27 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ιζόλα θα παρακολουθήσουμε και θα προβληματιστούμε με την παράσταση σύγχρονου χορού “Προς φυγείν” με θέμα το προσφυγικό σε χορογραφίες της Αφροδίτης Καλαμάτη.

Η Ρόζα Πουλημένου, ο Σπύρος Κλείσσας και οι εκλεκτοί μουσικοί τους θα μας προσκαλέσουν, στις 29 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ιζόλα, στο μουσικό ταξίδι τους “Βίρα τις Άγκυρες”, ξεκινώντας από τις δεκαετίες του ’40 και του ’50 φτάνοντας στη σύγχρονη μουσική δημιουργία με παράλληλα περάσματα από τον κινηματογράφο.

Στις 25 Σεπτεμβρίου μία ιδιαίτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη με ελεύθερη είσοδο. Για το «Γαστρονομικό Vernissage» “συνένοχοι” θα είναι οι ζωγραφικοί πίνακες του Αλέξη Σπανίδη και οι γαστρονομικές δημιουργίες του Μαρίνου Παξινού.

Οι λάτρεις της τέχνης των θεατρικών κοστουμιών θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά κατασκευής τους μέσα από το workshop «Gypsy Globales» στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη», με ελεύθερη είσοδο από τη 1 μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου.

Την επιμέλεια της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας έχει η μεσόφωνος Μαρίτα Παπαρίζου σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας και τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου.

Δημοτικό Στάδιο «Γρηγόριος Λαμπράκης», προαύλιος χώρος. Γρίβα 3 & Γρηγορίου Λαμπράκη
Παραλία Καλλιθέας (Αθλητικός Οργανισμός), στην παραλία μέσα στο χώρο των Ολυμπιακών Ακινήτων, πλησίον Σταδίου Μπιτς Βόλεϊ
Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, Γ. Κρέμου 123 και Φιλαρέτου
Θέατρο ΙΖΟΛΑ, Αγησιλάου & Αιγέως 41-43
Δημοτική Πινακοθήκη «Σοφία Λασκαρίδου», Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου
Πνευματικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Μεγίστης 18

Προπώληση Viva.gr, 11876, Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευρυπίδης Βιβλιοπωλεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *