events

Eurovision 2008: Στον τελικό με πρωτιά η Καλομοίρα

Ο “Μυστικός Συνδυασμός” της Καλομοίρας τα κατάφερε και “ξεκλείδωσε” την πόρτα του μεγάλου τελικού για την Ελλάδα!

Με μία εκπληκτική εμφάνιση, το βράδυ της Τρίτης, η ελληνική συμμετοχή ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους στην Αρένα του Βελιγραδίου και κέρδισε το εισιτήριο για τον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου.

Στον τελικό προκρίθηκαν επίσης: Ρουμανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Φινλανδία, Ρωσία, Ισραήλ, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Πολωνία, Νορβηγία.

Στον τελικό του Σαββάτου θα λάβουν μέρος οι 10 φιναλίστ του α’ ημιτελικού, οι 10 του β’ ημιτελικού, οι big four” – Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία- και η νικήτρια της Eurovision 2007, Σερβία.

Πριν όμως από τη μεγάλη βραδιά του Σαββάτου, μην ξεχάσετε ότι την Πέμπτη 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο β’ ημιτελικός της φετινής διοργάνωσης, όπου συμμετέχει η Κύπρος.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ EUROVISION 2008 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ YOUTUBE

Εκρηκτική εμφάνιση!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης ο α’ ημιτελικός της φετινής Eurovision, της μεγαλύτερης διοργάνωσης στην ιστορία του θεσμού, με αριθμό-ρεκόρ συμμετοχών (43 χώρες).

Βασική ιδέα των διοργανωτών της Eurovision του 2008 –τον οποίο καλύπτουν 20 κάμερες, υπό την εποπτεία του Σβεν Στογιάνοβιτς, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει το 2005 τη Eurovision του Κιέβου- είναι η παρουσίαση επί σκηνής της ένωσης των δύο ποταμών, του Δούναβη και του Σάββα, οι οποίοι συναντώνται στο Βελιγράδι.

Η βραδιά άνοιξε με τις αγγελικές φωνές μιας παιδικής χορωδίας και στη συνέχεια, μουσικοί ντυμένοι στα άσπρα έπαιξαν με πνευστά και κρουστά ήχους από τα Βαλκάνια. Χορευτές με τα εθνικά χρώματα της Σερβίας εμφανίστηκαν στη σκηνή και, στη μεγάλη οθόνη, στο background, εμφανίστηκαν μεγάλα πολύχρωμα λουλούδια.

Και τότε έκαναν την εμφάνιση τους οι οικοδεσπότες της βραδιάς, η Jovana Janković και ο Željko Joksimović, με επίσημο ένδυμα. Σημειώνεται ότι τον σχολιασμό για την Ελλάδα έκαναν η Μπέτυ και η Ματθίλδη Μαγγίρα.

Στη συνέχεια, επί σκηνής βρέθηκαν οι συμμετέχοντες, δίνοντας όλοι τον καλύτερο εαυτό τους:

* 01 Μαυροβούνιο: Stefan Filipović – “Zauvijek Volim Te”
* 02 Ισραήλ: Boaz- “The Fire In Your Eyes”
* 03 Εσθονία Kreisiraadio –”Leto Svet”
* 04 Μολδαβία Geta Burlacu – “A Century Of Love”
* 05 Σαν Μαρίνο Miodio –”Complice”
* 06 Βέλγιο Ishtar –”O Julissi”
* 07 Αζερμπαϊτζάν Elnur & Samir – “Day After Day”
* 08 Σλοβενία Rebeka Dremelj – “Vrag Naj Vzame”
* 09 Νορβηγία Maria –”Hold On Be Strong”
* 10 Πολωνία Isis Gee –”For Life”
* 11 Ιρλανδία Dustin the Turkey –”Irelande Douze Pointe”
* 12 Ανδόρα Gisela –”Casanova”
* 13 Βοσνία-Ερζεγοβίνη Laka –”Pokušaj”
* 14 Αρμενία Sirusho –”Qele, Qele”
* 15 Ολλανδία Hind –”Your Heart Belongs To Me”
* 16 Φινλανδία Teräsbetoni – “Missä Miehet Ratsastaa”
* 17Ρουμανία Nico & Vlad – “Pe-o Margine De Lume”
* 18 Ρωσία Dima Bilan – “Believe”
* 19 Ελλάδα Καλομοίρα –”Secret Combination”

Η εμφάνιση της ελληνικής συμμετοχής ήταν άκρως εκρηκτική!

Η Καλομοίρα ερμήνευσε με κέφι το Secret Combination -πλαισιωμένη στα φωνητικά από την Βικτώρια Χαλκίτη και τον Νεκτάριο Γεωργιάδη- ενώ η ίδια και οι χορευτές κέρδισαν τις εντυπώσεις, εκτελώντας άψογα τη σύνθετη χορογραφία που συνοδεύει το κομμάτι!

Το σκηνικό ήταν θεαματικό, με το γιγάντιο βιβλίο-καρδιά να ανοίγει στη μέση της πολύχρωμης σκηνής και να ξεπροβάλλει, μέσα από αυτό, λαμπερή όπως πάντα, η Καλομοίρα!

Η Καλομοίρα εμφανίστηκε με το φούξια, κοντό φόρεμα – την ειδική παραγγελία από τον Οίκο JLo by Jennifer Lopez.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το σκηνικό της ελληνικής συμμετοχής επιμελήθηκε ο Ηλίας Λεδάκης, τη χορογραφία ο Τζουλιάνο και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Κώστα Καπετανίδη.

Η σύνθεση του Secret Combination είναι του Κωνσταντίνου Παντζή και οι στίχοι του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου.


Η ώρα της ψηφοφορίας

Μετά την παρουσίαση των τραγουδιών, οι παρουσιαστές έδωσαν το σύνθημα για την έναρξη της ψηφοφορίας. Οι θεατές από τις 19 χώρες που συμμετείχαν –καθώς και η Γερμανία και η Ισπανία- ψήφισαν με televoting το αγαπημένο τους κομμάτι, εκτός φυσικά της εθνικής τους συμμετοχής.

Οι 10 που προκρίθηκαν για τον τελικό ανακοινώθηκαν με τυχαία σειρά, καθώς τα αποτελέσματα του televoting θα ανακοινωθούν στον τελικό του Σαββάτου, για να διατηρηθεί η αγωνία στα ύψη.

Τους ημιτελικούς και τον τελικό του 53ου Διαγωνισμού της Eurovision θα μεταδώσει απευθείας η ΝΕΤ από το Βελιγράδι, ενώ θα πραγματοποιηθεί μετάδοση και από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 FM και 1386 ΑΜ.

Διαδικτυακά μπορείτε να παρακολουθήσετε απευθείας τους δύο ημιτελικούς και το μεγάλο τελικό του Σαββάτου στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού eurovision.tv/live

Πηγή:http://www.ert.gr

Μια σκέψη για το “Eurovision 2008: Στον τελικό με πρωτιά η Καλομοίρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *