Επικαιρότητα

Χάραξαν σβάστικα σε 27χρονη καθηγήτρια στα Χανιά

Δύο κουκουλοφόροι επιτέθηκαν εναντίον 27χρονης εκπαιδευτικού στα Χανιά και της χάραξαν με ξυράφι τρεις αγκυλωτούς σταυρούς στο μπουφάν της και στο αριστερό της χέρι. Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Χαλέπα την ώρα που η εκπαιδευτικός προσπαθούσε να μπει στο αυτοκίνητο της. Σύμφωνα με την καταγγελία της οι δράστες ήταν νεαρά άτομα και φόραγαν κουκούλες και γάντια. Η υποδιεύθυνση ασφαλείας Χανίων ενεργεί προανάκριση.

Σε ανακοίνωσή της η “Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και το Φασισμό“, τονίζει ότι: “Ανήμερα της  μεγάλης απεργίας της 24ης Φλεβάρη νεοναζί χάραξαν με ξυράφι αγκυλωτούς σταυρούς στο χέρι φιλολόγου στα Χανιά. Η εκπαιδευτικός , όπως αρκετοί συνάδελφοι της, προσφέρει δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες.

Η εγκληματική δράση της συμμορίας των νεοναζί αποτελεί κλιμάκωση της φασιστικής τρομοκρατίας που πρόσφατα στα Χανιά έχει κάνει την εμφάνιση της με ενέργειες όπως ο εμπρησμός στη συναγωγή, βάρβαρες επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, επιθέσεις  σε στέκια. Πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα για να βάλουμε τέλος στη δράση των φασιστικών συμμοριών”.

Συνεχίζοντας η ίδια ανακοίνωση αναφέρει: “Οι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ χρειάζεται να δώσουν αποφασιστική απάντηση άμεσα με απεργιακή δράση στα σχολεία και αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πόλη.

Η ΟΛΜΕ χρειάζεται να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης της γενικής συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ που καλεί σε διοργάνωση εκδηλώσεων στις 19 Μάρτη για δύο ώρες στα σχολεία με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *