Επικαιρότητα

Επίθεση αγνώστων στην εφημερίδα “Απογευματινή”

epithesi_apogeymatiniΣημαντικές φθορές στήν είσοδο της εφημερίδας “Απογευματινή” καθώς και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα προκάλεσαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ομάδες αναρχικών και κουκουλοφόρων μετά από συγκέντρωση που είχαν στα Εξάρχεια. Οι νεαροί επιτέθηκαν με πέτρες, λοστούς, ξύλα και άλλα αντικείμενα στην εφημερίδα. Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 7:30 το βράδυ της Πέμπτης, μετά την πορεία διαφόρων οργανώσεων που έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση με χειροβομβίδα στο “Στέκι Μεταναστών” στα Εξάρχεια το βράδυ της Τρίτης. Οι δράστες πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια της εφημερίδας, ενώ προξένησαν και ζημιές σε 12 σταθμευμένα αυτοκίνητα, έξω από την εφημερίδα. Τους νεαρούς τους καταδίωξαν οι ειδικοί φρουροί που εκτελούσαν υπηρεσία εκεί, πέταξαν εναντίον τους χειροβομβίδες κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να τους τρέψουν σε φυγή.

Λίγα λεπτά αργότερα όμως, οι νεαροί επιτέθηκαν λίγα λεπτά αργότερα σε διμοιρία των ΜΑΤ, ενώ άναψαν φωτιές σε κάδους στην οδό Μπενάκη και της Ζωοδόχου Πηγής, αλλά τα επεισόδια δεν πήραν μεγαλύτερη έκταση.

Εν τω μεταξύ, εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν και στη διασταύρωση των οδών Διδότου και Ιπποκράτους, όπου ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με λοστούς και βόμβες μολότωφ κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ, που είναι τοποθετημένοι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

ΝΔ για την επίθεση κατά της “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ”

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική επίθεση εναντίον της εφημερίδας “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ”. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την τυφλή βία και την καταστροφική μανία. Οι κουκουλοφόροι, που χτύπησαν, είχαν στόχο για μία ακόμη φορά την ελευθερία του Τύπου και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, σε μία περίοδο κρίσιμη για το μέλλον του τόπου”.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, για την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Απογευματινή”, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η σημερινή επίθεση κατά της εφημερίδας “Απογευματινή”, η επίθεση κατά οποιουδήποτε μέσου ενημέρωσης, είναι χτύπημα κατά της ελεύθερης έκφρασης, κατά της ίδιας της Δημοκρατίας. Το μόνο που πετυχαίνουν οι εκφραστές της τυφλής βίας είναι η ομόθυμη καταδίκη των αποτρόπαιων ενεργειών τους από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Η Δημοκρατία στον Τόπο μας είναι ισχυρή. Και γίνεται ακόμα ισχυρότερη καθώς οι πολίτες, με αφορμή θλιβερά περιστατικά όπως το σημερινό, συνειδητοποιούν ότι απαιτείται εγρήγορση για τη διασφάλισή της και τη συνεχή εμβάθυνσή της. Εκ μέρους της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού, αλλά και προσωπικά, καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου σε όλους τους λειτουργούς του Τύπου και ειδικότερα στους εργαζόμενους στην “Απογευματινή”.

ΠΑΣΟΚ: Δήλωση Παπακωνσταντίνου για την επίθεση

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά την επίσκεψη του, σήμερα το βράδυ, στα γραφεία της εφημερίδας “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ”, μετά την επίθεση που δέχθηκαν, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Άλλη μια επίθεση σε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, αυτή την φορά στην εφημερίδα “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ”. Την καταδικάζουμε απερίφραστα. Παρόμοιες επιθέσεις είναι επιθέσεις στην ελεύθερη έκφραση. Κάθε μέρα που περνάει μεγαλώνει το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι Έλληνες πολίτες”.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Είναι μόνιμο σύμπτωμα του μικροκομματικού λαϊκισμού που διακατέχει το ΠΑΣΟΚ, να διαστρέφει η ηγετική του ομάδα την πραγματικότητα και να ερμηνεύει αυθαίρετα τι συμβαίνει και στον κόσμο και στη χώρα μας. Δικαίωμά τους να εθελοτυφλούν και να πιστεύουν ότι με ευχολόγια μπορούν να δώσουν λύσεις. Το μόνο που καταφέρνουν περίτρανα είναι ότι – ειδικά στο σημερινό δύσκολο διεθνές περιβάλλον – υπεύθυνη εξωτερική πολιτική, προς όφελος των πολιτών και της χώρας, μπορεί να ασκήσει μόνο η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή”.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας για την επίθεση στα γραφεία της “Απογευματινής”, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Απογευματινή» στρέφεται εναντίον της αδέσμευτης δημοσιογραφίας, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις άνανδρες και ιταμές επιθέσεις, την ωμή βία. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της εφημερίδας. Οι Αρχές θα ερευνήσουν την υπόθεση και οι υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη”.

Ανακοίνωση Τύπου ΛΑ.Ο.Σ

Το κτύπημα στην ιστορική δημοκρατική εφημερίδα “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ”, πρέπει επιτέλους να αφυπνίσει κοινωνία και Πολιτεία από το λήθαργο της ανοχής και της σιωπής. Πέρα από την αυτονόητη καταδίκη, χρειάζονται ριζοσπαστικές, ασυμβίβαστες πρωτοβουλίες για επίτευξη της κοινωνικής ηρεμίας και της δημοκρατικής ευνομίας. Η περαιτέρω καθυστέρηση στην ανάληψη πρωτοβουλιών θα τραυματίσει καίρια, ίσως ανήκεστα την Πολιτεία”.

“Καταδικάζουμε κάθε ενέργεια η οποία στρέφεται κατά του Τύπου και της δημοσιογραφίας. Η επίθεση στα γραφεία της Απογευματινής είναι επίθεση εναντίον της ελεύθερης έκφρασης και της δημοκρατίας. Συμπαραστεκόμαστε στους δημοσιογράφους και τους υπαλλήλους της εφημερίδας”. “Καταδικάζουμε την φασιστική ενέργεια των “Εξαρχειομένων” κουκουλοφόρων της αριστεράς και του σκοταδισμού”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *