Καφές με βιταμίνες για καλή υγεία

Μοιραστείτε το

Καφές με βιταμίνες για καλή υγεία… Ναι

Το πρωινό καφεδάκι είναι μια αγαπημένη συνήθεια. Μια δόση καφεΐνης είναι για πολλούς απαραίτητη για να ξεκινήσουν τη μέρα. Μπορούμε άραγε αυτή τη συνήθεια να τη κάνουμε και ωφέλιμη για την υγεία μας; Nα ενισχύσουμε το καφεδάκι μας με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά; Με απλά υλικά θα κάνουμε τη διαφορά.

Προσθέστε λοιπόν μια δόση βιταμινών και αντιοξειδωτικών στο καφέ σας με:

Κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα στο καφέ σας προσφέρει μια ισχυρή (νόστιμη και αρωματική) δόση αντιοξειδωτικών. Η κανέλα έχει χρησιμοποιηθεί τόσο ως μπαχαρικό όσο και ως φάρμακο για χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα με μια μελέτη σε ποντίκια, η κανέλα προστατεύει τη καρδιά και τον εγκέφαλο. Μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Προτιμήστε κανέλα Κευλάνης.

Τζίντζερ
Πασπαλίστε 1 κουταλιά πιπερόριζα στον καφέ για ένα ελαφρώς πικάντικο, αρωματικό αποτέλεσμα. Περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις. Το τζίντζερ μπορεί να μειώσει τον μυϊκό πόνο και τη χοληστερόλη και να βοηθήσει στην πέψη.

Κουρκουμάς
Ο καφές με 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά  θα κάνει τη διαφορά. Η κουρκουμίνη έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Βοηθάει στην αποτοξίνωση του ήπατος, στην πέψη και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στη θεραπεία της κατάθλιψης.
Για να ενισχύσετε τη δράση του κουρκουμά, προσθέστε πολύ λίγο μαύρο πιπέρι.

Ρίζα maca
1 έως 3 κουταλιές της σούπας
Η ρίζα Maca χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την ενίσχυση της γονιμότητας και έχει αποδειχθεί ότι έχει αποτελέσματα εξισορρόπησης ορμονών σε μια μελέτη σε αρουραίους. Το Maca περιέχει πάνω από 20 αμινοξέα (συμπεριλαμβανομένων οκτώ βασικών αμινοξέων), 20 ελεύθερα λιπαρά οξέα και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και βιταμίνη C.

Kακάο
Αυτή η σούπερ τροφή είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά και η υψηλότερη φυτική βάση του σιδήρου. Το κακάο μειώνει την αρτηριακή πίεση, αυξάνει την HDL (καλή) χοληστερόλη και μειώνει την LDL (κακή) χοληστερόλη. Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας κακάο στο καφέ σας. Προτιμήστε βιολογικό ακατέργαστο κακάο

Η υπερκατανάλωση καφέ έχει βέβαια και συνέπειες. Νευρικότητα, εθισμός και αφυδάτωση του οργανισμού είναι μερικές μόνο από αυτές. Πίνουμε λοιπόν το καφεδάκι μας με μέτρο και χωρίς πολλή ζάχαρη (μέλι, στέβια ή σκέτος είναι το καλύτερο).

Δείτε ακόμα: 10 υγιεινά βότανα και μπαχαρικά

geo

Published by
geo

Πρόσφατα άρθρα

Τέλειο ρολό χοιρινό γεμιστό με πιπεριά και γραβιέρα!

Τέλειο, εύκολο και πεντανόστιμο ρολό χοιρινό, γεμιστό με κόκκινη πιπεριά και γραβιέρα!! Ένα από τα…

9 ώρες πριν

Ποντιακή πίτα Περέκ στο τηγάνι

Ποντιακή Πίτα Περέκ στο Τηγάνι. Τυρόπιτα . Η πίτα με φύλλα περέκ γίνεται μέσα σε…

10 ώρες πριν

Εύκολοι λουκουμάδες παραλίας (Donuts)

Αφράτοι και Εύκολοι λουκουμάδες παραλίας με ζάχαρη (Donuts). Χωρίς αυγό! Χωρίς μίξερ! Χωρίς μεγάλες αναμονές!…

5 ημέρες πριν

Εύκολο Δροσιστικό Γιαουρτογλυκό Ψυγείου

Το καλοκαιράκι σιγά σιγά μας χτυπά την πόρτα. Γι' αυτό κι εγώ σήμερα σας έχω…

1 εβδομάδα πριν

Εύκολο Σπιτικό Παγωτό Μαλακό σαν μηχανής

https://www.youtube.com/watch?v=QTQmQgBxr6U Εύκολο Σπιτικό Παγωτό Μαλακό σαν μηχανής. Χωρίς παγωτομηχανή! Χωρίς Ζαχαρούχο! Με λίγα υλικά. Υλικά…

1 εβδομάδα πριν

Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο εύκολα και γρήγορα

Σας έχω την πιο εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο για να την κάνετε και να σας…

2 εβδομάδες πριν