Πάμε να κάνουμε ένα κλασικό μαμαδίστικο Παγωτό που είμαι σίγουρος πως όλοι έχετε δοκιμάσει κάποια
στιγμή . Εγώ πάντως θυμάμαι να μου το κάνει η γιαγιά μου αλλά και η μαμά μου.
Μπορείτε να το κάνετε με ότι γεύση θέλετε εσείς χρησιμοποιώντας τις συμβουλές μου που θα βρείτε εδώ από κάτω.
1 συσκευασία φυτική σαντιγί κρέμα (σε μεταλλικό κουτάκι) Μorfat
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (397 γρ)
1 συσκευασία γάλα εβαπορέ (κρύο) (400 γρ )
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και ένα 4ο υλικό, που σας προτείνω παρακάτω.
– Φυστικοβούτυρο
– Φράουλες πολτοποιημένες ή σιρόπι φράουλα
– Πραλίνα
– Καραμέλα
– Soft cookies
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο ενώ χτυπάμε με το μίξερ ταυτόχρονα.
Τέλος, προσθέτουμε και το γάλα εβαπορέ που αφρατέψαμε στην αρχή.Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει όλο το μείγμα και να γίνει μια βελούδινη κρέμα.
Σε αυτό το σημείο το βασικό παγωτό είναι έτοιμο οπότε αν το θέλουμε έτσι σκέτο το ρίχνουμε κατευθείαν σε ένα παγωμένο σκεύος και το βάζουμε αμέσως στην κατάψυξη. Ωστόσο, εάν θέλουμε να κάνουμε και μια παραπάνω γεύση προσθέτουμε ένα 4ο υλικό, από αυτά που σας έχω αναφέρει παραπάνω.
Πιο συγκεκριμένα Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 έως 3 μέρη, αναλόγως με το πόσες γεύσεις θέλουμε να κάνουμε.
Ρίχνουμε σε κάθε μέρος την ποσότητα από το 4ο υλικό που θέλουμε. Για παράδειγμα πραλίνα, φυστικοβούτυρο, φράουλες, καραμέλα κλπ. Χτυπάμε με το μίξερ κάθε μπολ ξεχωριστά να ομογενοποιηθεί το εκάστοτε 4ο υλικό.
Έπειτα τα βάζουμε σε ξεχωριστά παγωμένα σκεύη ή μαζί, παίζοντας με τους συνδυασμούς που θέλουμε. Τα τοποθετούμε όλα στην κατάψυξη για περίπου 5 ώρες. Ιδανικά για ένα βράδυ.
Πάντα πριν σερβίρουμε το σπιτικό παγωτό μας το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει για περίπου 5-10 λεπτά.
Βουτάμε το scoop σε καυτό νερό για να βγει η μπάλα πιο εύκολα.
Αφράτοι και Εύκολοι λουκουμάδες παραλίας με ζάχαρη (Donuts). Χωρίς αυγό! Χωρίς μίξερ! Χωρίς μεγάλες αναμονές!…
Το καλοκαιράκι σιγά σιγά μας χτυπά την πόρτα. Γι' αυτό κι εγώ σήμερα σας έχω…
https://www.youtube.com/watch?v=QTQmQgBxr6U Εύκολο Σπιτικό Παγωτό Μαλακό σαν μηχανής. Χωρίς παγωτομηχανή! Χωρίς Ζαχαρούχο! Με λίγα υλικά. Υλικά…
Σας έχω την πιο εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο για να την κάνετε και να σας…
Ανακατέψτε αλεύρι με νερό και θα έχετε αυτές τις φανταστικές Αραβικές πίτες. Πανεύκολη διαδικασία! Η…
https://www.youtube.com/watch?v=Ee7dAs1SeX4 Λαδένια Κιμώλου. Μια νησιώτικη χορταστική και νηστήσιμη πίτα από τη Χριστίνα Κυβρανογλου που θα…