ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαμαδίστικο Παγωτό , αφράτο με 3 υλικά !

Μαμαδίστικο Παγωτό , αφράτο με 3 υλικά !

Πάμε να κάνουμε ένα κλασικό μαμαδίστικο Παγωτό που είμαι σίγουρος πως όλοι έχετε δοκιμάσει κάποια
στιγμή . Εγώ πάντως θυμάμαι να μου το κάνει η γιαγιά μου αλλά και η μαμά μου.
Μπορείτε να το κάνετε με ότι γεύση θέλετε εσείς χρησιμοποιώντας τις συμβουλές μου που θα βρείτε εδώ από κάτω.

Υλικά μαμαδίστικο Παγωτό

1 συσκευασία φυτική σαντιγί κρέμα (σε μεταλλικό κουτάκι) Μorfat
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (397 γρ)
1 συσκευασία γάλα εβαπορέ (κρύο) (400 γρ )

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και ένα 4ο υλικό, που σας προτείνω παρακάτω.
– Φυστικοβούτυρο
– Φράουλες πολτοποιημένες ή σιρόπι φράουλα
– Πραλίνα
– Καραμέλα
– Soft cookies

Αφρατεύουμε σε ένα μπολ με το μίξερ το κρύο εβαπορέ μέχρι να φουσκώσει και να γίνει μια ημίρρευστη κρέμα.Έπειτα αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
Βγάζουμε την κρέμα σαντιγί απο το τσίγκινο κεσεδάκι και την ρίχνουμε σε ένα άλλο μεγάλο μπολ. Χτυπάμε για λίγα λεπτά με το μίξερ να αφρατέψει.

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο ενώ χτυπάμε με το μίξερ ταυτόχρονα.

Τέλος, προσθέτουμε και το γάλα εβαπορέ που αφρατέψαμε στην αρχή.Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει όλο το μείγμα και να γίνει μια βελούδινη κρέμα.

Σε αυτό το σημείο το βασικό παγωτό είναι έτοιμο οπότε αν το θέλουμε έτσι σκέτο το ρίχνουμε κατευθείαν σε ένα παγωμένο σκεύος και το βάζουμε αμέσως στην κατάψυξη. Ωστόσο, εάν θέλουμε να κάνουμε και μια παραπάνω γεύση προσθέτουμε ένα 4ο υλικό, από αυτά που σας έχω αναφέρει παραπάνω.

Μια συνταγή του Γιάννος Βαλιάνος

 

Πιο συγκεκριμένα Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 έως 3 μέρη, αναλόγως με το πόσες γεύσεις θέλουμε να κάνουμε.

Ρίχνουμε σε κάθε μέρος την ποσότητα από το 4ο υλικό που θέλουμε. Για παράδειγμα πραλίνα, φυστικοβούτυρο, φράουλες, καραμέλα κλπ. Χτυπάμε με το μίξερ κάθε μπολ ξεχωριστά να ομογενοποιηθεί το εκάστοτε 4ο υλικό.

Έπειτα τα βάζουμε σε ξεχωριστά παγωμένα σκεύη ή μαζί, παίζοντας με τους συνδυασμούς που θέλουμε. Τα τοποθετούμε όλα στην κατάψυξη για περίπου 5 ώρες. Ιδανικά για ένα βράδυ.

Tips

Πάντα πριν σερβίρουμε το σπιτικό παγωτό μας το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει για περίπου 5-10 λεπτά.

Βουτάμε το scoop σε καυτό νερό για να βγει η μπάλα πιο εύκολα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *