ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το απόλυτο Μιλφέιγ με όλα τα μυστικά

Το απόλυτο Μιλφέιγ

Μιλφέιγ. Φέτος ξεκινάμε με μία συνταγή που ζητήσατε πολλές φορές την περασμένη σεζόν !! Το απόλυτο μιλφέιγ με όλα τα μυστικά για να έχετε το πιο τραγανό φύλλο !!

Υλικά για 3-4 μερίδες
1 φύλλο σφολιάτας
1-2 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη

Για την κρέμα θα χρειαστούμε μια δόση από την κρέμα ζαχαροπλαστικής και
200 γρ κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (κρύα)

Εκτέλεση Μιλφέιγ

1)Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και έπειτα βάζουμε πάνω στην λαδόκολλα το φύλλο σφολιάτας
2)Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του φύλλου πάρα πολύ καλά
3)Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούσ αέρα μεσαία σχάρα για 10-12 λεπτά
4)Στο μεταξύ βάζουμε στο μπλέντερ την κρυσταλλική ζάχαρη και την θρυμματίζουμε να γίνει πολύ ψιλή .
5) Μόλις βγάλουμε από το φούρνο βάζουμε πάνω στον πάγκο το φύλλο σφολιάτας (που δεν θα είναι εντελώς ψημένο) και τοποθετούμε απο πάνω του ένα άλλο φύλλο λαδόκολλας. Πατάμε πάρα πολύ καλά όλη την επιφάνεια με ένα γάντι ή το χέρι μας. Θέλουμε να γίνει λείο. Έπειτα αναποδογυρίζουμε με προσοχή και βάζουμε πάλι στο ταψί.
6)Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με ζάχαρη κρυσταλλική που θρυμματίσαμε.
6)Τοποθετούμε πάλι στον φούρνο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για άλλα 20 λεπτά. Εάν δείτε πως η ζάχαρη δεν έχει λιώσει εντελώς μπορείτε να το βάλετε στην λειτουργία του γκριλ για 2 λεπτά
7)Αφού το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και μετά με πριωνοτο μαχαίρι κόβουμε σε 4 κομμάτια και μετά το κάθε μακρόστενο κομμάτι στα 3

Εδώ το βίντεο για να φτιάξετε την κρέμα:
Βελούδινη Κρέμα Patisserie!! ~Βασική Συνταγή για ολα τα γλυκά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *