Επικαιρότητα

Κρατική βοήθεια στους πληγέντες Χίου και Ικαρίας

Κρατική βοήθεια και πιστωτικές διευκολύνσεις στους ιδιοκτήτες των ακινήτων που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία σε Χίο και Ικαρία, ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Οι πλημμύρες, οι κατολισθήσεις και οι ορμητικοί χείμαρροι στα δύο νησιά, άφησαν πίσω τους δύο νεκρούς ενώ προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές σε περιουσίες και υποδομές.

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι για σπίτια που χαρακτηρίζονται κατεδαφιστέα, θα δίνονται 800 ευρώ ανά τετραγωνικό, το 50% θα χορηγείται δωρεάν ως κρατική αρωγή και το υπόλοιπο 50% ως άτοκο δάνειο.

Για κτίρια που δεν είναι κατοικίες, τα ποσά που χορηγούνται φθάνουν μέχρι τα 600 ευρώ ανά τετραγωνικό, με το 1/3 να δίδεται δωρεάν και τα 2/3 με την μορφή άτοκου δανείου.

Για μικρές ζημιές χορηγείται, δωρεάν, το ποσό των 60 ευρώ ανά τ.μ.

Τα μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος τις επόμενες μέρες θα επισκεφθεί τη Σάμο και την Ικαρία, που επλήγησαν μαζί με τη Χίο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε και στα μέτρα που λαμβάνουν τα συναρμόδια Υπουργεία, όπως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για τις καταστροφές στις καλλιέργειες, το Υπουργείο Εσωτερικών για τις καταστροφές στα έργα υποδομής, το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης δια του ΕΟΜΜΕΧ για τις καταστροφές στις επιχειρήσεις και το Υπουργείο Υγείας για τις προνοιακές ενισχύσεις.

Πηγή: ΕΡΤ

Greek Floods Cause Chaos And Deaths On Ikaria And Chios Amid Unprecedented Rainfall

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OwuwSthf4HE&feature=player_embedded#![/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *