ΕπικαιρότηταΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σε Μεσόγεια και Βοιωτία ψάχνει η αστυνομία τους απαγωγείς του εφοπλιστή Παναγόπουλου

panagopoulos99Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται κάθε στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου. Η αστυνομία εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή και τα βίντεο που έστελναν οι απαγωγείς στη σύζυγο του εφοπλιστή. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας και της Κορινθίας, ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο εγκέφαλος που οργάνωσε την απαγωγή είναι άτομο το οποίο τους έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Στο σπίτι του στο Καβούρι βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τρίτης ο Περικλής Παναγόπουλος, μετά την καταβολή των λύτρων στους απαγωγείς του. Τον εφοπλιστή, που έμεινε στα χέρια των απαγωγέων για οκτώ μέρες, εντόπισε περιπολικό της Αστυνομίας στον Ασπρόπυργο, ειδοποιήθηκε η σύζυγός του και λίγο αργότερα βρέθηκε κοντά στην οικογένειά του. Από εκείνη την ώρα η Αστυνομία ξεκίνησε εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των απαγωγέων. Ανακουφισμένος από την αίσια έκβαση της 8ήμερης περιπέτειάς του, ο Έλληνας εφοπλιστής, με δηλώσεις του ευχαρίστησε όλους όσοι ενδιαφέρθηκαν για την υπόθεσή του, ενώ υπήρξε φειδωλός στην αποκάλυψη λεπτομερειών. Αυτήν την ώρα παραχωρεί κατάθεση στις Αρχές.

Παναγόπουλος: Είμαι ανακουφισμένος

“Είμαι πολύ ευτυχής που είμαι και πάλι σπίτι μου. Είμαι καλά μετά από την περιπέτεια που πέρασα, που δεν εύχομαι σε κανέναν να την περάσει”, είπε στις πρώτες του δημόσιες δηλώσεις.

Ο κ. Παναγόπουλος ευχαρίστησε προσωπικά τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, τον υπουργό Υγείας, τους Έλληνες και ξένους πολιτικούς και διπλωμάτες, οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν για την υπόθεσή του, την οικογένεια και τους συνεργάτες του, καθώς επίσης και το σύνολο των εκπροσώπων των ΜΜΕ για το χειρισμό τους στο θέμα της απαγωγής του. Ιδιαίτερη αναφορά και ευχαριστίες επεφύλαξε στον οδηγό του Γιώργο Σαρδέλη “που έζησε την περιπέτεια πάρα πολύ έντονα και κινδύνευσε και αυτός”.

Υπήρξε φειδωλός στην αποκάλυψη λεπτομερειών των συνθηκών κράτησής του και υπογράμμισε ότι οι απαγωγείς του ήταν στη συμπεριφορά τους “σωστοί και ευγενείς” και φρόντισαν να λαμβάνει τη φαρμακευτική αγωγή: “Είχα ορισμένα φάρμακα στην τσέπη μου, έχω πάντα μαζί μου, αλλά οι άνθρωποι αυτοί με φρόντισαν ώστε να μη μου λείψουν τα φάρμακα”, είπε.

Σημείωσε τέλος, πως δεν μπορεί να περιγράψει τον τόπο της κράτησής του και ότι οι απαγωγείς, που έρχονταν σε επαφή μαζί του, ήταν περισσότεροι από ένας.

Το χρονικό της απελευθέρωσης

O κ. Παναγόπουλος εντοπίστηκε από πλήρωμα περιπολικού του τμήματος Χαϊδαρίου στη 1 το πρωί να κάθεται σε παγκάκι, σε πάρκινγκ πάνω στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, μεταξύ Σκαραμαγκά και Δαφνίου.

Ο 74χρονος εφοπλιστής φορούσε φόρμα και μπουφάν που του είχαν δώσει, προφανώς, οι απαγωγείς.

Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου ενώ ο ίδιος τους είπε ότι ήταν καλά και ζήτησε να μιλήσει στο τηλέφωνο με τη σύζυγό του. Από εκεί τον πήρε αυτοκίνητο της Ασφάλειας και τον παρέδωσε στη σύζυγό του μετά από ραντεβού που είχαν δώσει στο δρόμο, καθώς η κυρία Παναγοπούλου έφυγε αμέσως από το Καβούρι και πήγε να τον παραλάβει.

Στα χέρια του είχε και το όπλο που είχαν αρπάξει οι δράστες από τον οδηγό του την ημέρα της απαγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες τον μετέφεραν εκεί με ΙΧ αυτοκίνητο, του είχαν φορέσει κουκούλα και τον είχαν στο πορτ μπαγκαζ.

Όταν έφτασαν στο σημείο όπου τον απελευθέρωσαν του είπαν: “Ευχαριστούμε πολύ. Είσαι ελεύθερος παππούλη”

Ο εφοπλιστής μεταφέρθηκε στο σπίτι του όπου περίμενε ήδη ο προσωπικός του γιατρός και δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Στο σπίτι του εφοπλιστή μετέβησαν και αξιωματικοί της Ασφάλειας αλλά λόγω της ταλαιπωρίας δεν του πήραν κατάθεση, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα το πρωί.

Από τις πρώτες περιγραφές του εφοπλιστή προκύπτει ότι οι απαγωγείς ήταν τέσσερις και όλες τις ημέρες της κράτησής του φορούσαν κουκούλες. Ο ίδιος βρισκόταν σε δωμάτιο σπιτιού χωρίς έπιπλα και παράθυρο ενώ είχε και τηλεόραση. Ο ένας εκ των απαγωγέων, αυτός που ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις είχε χαρακτηριστική προφορά.

Τριάντα εκατομμύρια ευρώ είναι σύμφωνα με πληροφορίες τα χρήματα που πήραν οι απαγωγείς για να απελευθερώσουν τον Περικλή Παναγόπουλο. Τα λύτρα δόθηκαν κοντά στο χωρίο Ακραίφνιο της Βοιωτίας, σε ερημική τοποθεσία. Τα μετέφεραν ο οδηγός του εφοπλιστή και η Κατερίνα Παναγοπούλου. Η διαδρομή των λύτρων φαίνεται πως άλλαξε πολλές φορές μετά από διαδοχικά τηλεφωνήματα των απαγωγέων. Προτού δώσει τα χρήματα η σύζυγος του εφοπλιστή είχε και 2η διαβεβαίωση μέσω βίντεο ότι ο σύζυγος της είναι καλά.

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των απαγωγέων.

Από την στιγμή της απελευθέρωσης η Αστυνομία, που μετά από απαίτηση της οικογενείας είχε διακριτική παρουσία όλες αυτές τις ημέρες, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των απαγωγέων.

Οι περιοχές στο Καβούρι και την ευρύτερη Νοτιοανατολική Αττικής, η περιοχή της Βοιωτίας και των Δυτικών προαστίων αλλά και η Κόρινθος είναι οι περιοχές επέκτασης των ερευνών της ασφάλειας. Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχουν μπει και οι έξι καταγεγραμμένες συνομιλίες των οικείων του θύματος με τους απαγωγείς. Μετά από 8 περίπου ώρες, οι αξιωματικοί της ασφάλειας βγήκαν από την έπαυλη του κυρίου Παναγόπουλου με την πρώτη γραπτή κατάθεση στα χέρια τους από την οποία έχουν να μελετήσουν πολλά στοιχεία.  Επίσης οι έρευνες στρέφονται και σε σεσημασμένους κακοποιούς αλλά και σε άτομα που βρίσκονται μέσα στις φυλακές. Τα ρούχα που φορούσε ο Περικλής Παναγόπουλος θα εξεταστούν εργαστηριακά προκειμένου να βρεθούν τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Επίσης ένα κλεμμένο ΙΧ που εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή του Ασπρόπυργου έχει μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζεται για αποτυπώματα αλλά για τυχόν σύνδεση του με την απαγωγή. Οι αστυνομικοί εξετάζουν επίσης οπτικό υλικό από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας στη γύρω περιοχή.

Αναφερόμενος στις αστυνομικές έρευνες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, τόνισε: “Δεν μπορώ να σας απαντήσω επί τη βάσει ψιθύρων ή γενικών πληροφοριών, που βεβαίως έχω ακούσει και εγώ. Είμαι σίγουρος ότι οι ανακριτικές αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους και στο τέλος θα μπορέσουν να βρούνε άκρη και σ’ αυτό, όπως έγινε και στο παρελθόν”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *