Επικαιρότητα

Αποσύρονται με απόφαση του ΕΦΕΤ μεταλλαγμένα noodles από την αγορά

efetΜετά από απόφαση του ΕΦΕΤ ανακαλείται και αποσύρεται σύνολο παρτίδας ζυμαρικού noodles. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εταιρεία εισαγωγής του προϊόντος, το οποίο προέρχεται από μη εγκεκριμένο γενετικά τροποποιημένο ρύζι, την άμεση ανάκληση/απόσυρσή του.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι διότι τα 600 κιλά που έχουν εισαχθεί στη χώρα μας έχουν ήδη διατεθεί σε διάφορες επιχειρήσεις διάθεσης ασιατικών ειδών και σε κινέζικα εστιατόρια.  Ο ΕΦΕΤ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση noodles, προέλευσης Κίνας, τα οποία έφτασαν μέσω της Ολλανδικής επιχείρησης “Asia Express Food” στην ελληνική επιχείρηση “Gusto AB Oriente ΕΠΕ”, με την εμπορική επωνυμία “DoublePhoenixesBrand – Guangdong Rice Vermicelli”, σε συσκευασίες των 500 g. Ο αριθμός παρτίδας του προϊόντος είναι 7415.

Σύμφωνα με τις Ολλανδικές Αρχές και την ελληνική επιχείρηση διακίνησης του προϊόντος, η συγκεκριμένη επιχείρηση προμηθεύτηκε ποσότητα ίση με 600 kg, η οποία έχει ήδη διατεθεί σε διάφορες επιχειρήσεις διάθεσης ασιατικών ειδών και σε κινέζικα εστιατόρια. Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που ήδη έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *