Επικαιρότητα

Έκρηξη βόμβας προκάλεσε πανικό στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

Θύματα ήθελαν, σύμφωνα με τον τρόπο που έδρασαν, οι άγνωστοι, μέχρι στιγμής, τρομοκράτες οι οποίοι τοποθέτησαν στο υπόγειο του δικαστικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης αυτοσχέδια βόμβα, από την έκρηξη της οποίας ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, ενώ προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές.

«Ο υπάλληλος ήταν μέσα σε κουρνιαχτό σκόνης. Ήταν σοκαρισμένος και το πόδι του αιμορραγούσε. Τον μετέφερα στα γραφεία του ΙΚΑΗ έκρηξη ήταν τρομακτική. Συνταράχτηκε όλο το κτήριο. Ο κόσμος φώναζε πανικόβλητος. Την ώρα της έκρηξης δεν είχε εκκενωθεί πλήρως το μέγαρο». Χαράλαμπος Αποστολίδης δικηγόρος

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, 26 λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι, έκρηξη σημειώθηκε στο υπόγειο του δικαστικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης. Από την έκρηξη της αυτοσχέδιας βόμβας που ήταν μέσης ισχύος, προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ ένα άτομο, πιθανότατα πρόκειται για δικαστικό επιμελητή, μεταφέρθηκε τραυματισμένο από δικηγόρο στα ιατρεία του ΙΚΑπου βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Ο άτυχος δικαστικός επιμελητής, που μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών μεταφέρθηκε για περισσότερες εξετάσεις και νοσηλεία στο νοσοκομείο Αγ. Δημήτριος, φέρει τραύματα στα πόδια, τα οποία σύμφωνα με τους γιατρούς δεν εμπνέουν ανησυχία.

Λίγο μετά τις δύο και αφού πέρασε ο απαιτούμενος χρόνος, άνδρες τηςΑντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, πυροτεχνουργοί και πυροσβέστες μπήκαν στο κτίριο, προκειμένου να κάνουν έλεγχο για την συλλογή των υπολειμμάτων της αυτοσχέδιας βόμβας και τον εντοπισμό ιχνών που θα κατευθύνουν τις περεταίρω έρευνες.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που άνοιξε τρύπα στο πάτωμα του υπογείου και προκάλεσε ιδιαίτερα μεγάλες ζημιές στις τουαλέτες, ενώ σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς που έκαναν έρευνα στο χώρο, αν το ωστικό κύμα δεν εκτονωνόταν από τον φωταγωγό, ίσως και να κατέρρεε  τμήμα του δικαστικού μεγάρου.

Να σημειωθεί ότι στη μία το μεσημέρι, άγνωστος με τηλεφώνημά του στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ“, είχε προειδοποιήσει για το χτύπημα.

Αμέσως αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή και άρχισαν τηνεκκένωση του κτιρίου, εντός του οποίου υπήρχαν εκατοντάδες άτομα.

Όμως ο χρόνος που μεσολάβησε δεν ήταν αρκετός ώστε να φύγουν όλοι, με αποτέλεσμα την στιγμή της έκρηξης, μέσα στο κτίριο των δικαστηρίων να υπάρχουν ακόμη άτομα που δεν είχαν προλάβει να απομακρυνθούν.

Αυτό το γεγονός οδηγεί τους αξιωματικούς της αστυνομίας στην εκτίμηση ότι οι δράστες ήθελαν θύματα, καθώς και ότι το χτύπημα συνδέεται με αυτό με μεγάλης ισχύος βόμβα στις φυλακές Κορυδαλλού, πίσω από την οποία υπάρχει η υποψία ότι κρύβονται τα μέλη της οργάνωσης των “Πυρήνων της Φωτιάς”, αν και ακόμη δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7X95VFUvUQ0&feature=player_embedded[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *