Επικαιρότητα

Στο 17,5 % το ποσοστό ανεργίας τον Σεπτέμβριο του 2011

Γραφικές παραστάσεις Antiforma Design
Γραφικές παραστάσεις Antiforma Design

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή δημοσίευσε Έρευνα του Εργατικού Δυναμικού για το μήνα Σεπτέμβριο (2011). Τα γραφήματα που παρουσιάζουμε δείχνουν (από πάνω αριστερά προς κάτω δεξιά):

α) την αναλογία ανέργων – εργαζομένων και οικονομικά μη ενεργών ατόμων στην Ελλάδα κατά το μήνα Σεπτέμβριο. Το 17,5% των ανέργων είναι το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων ετών. Είναι πάντως μειωμένο σε σχέση με αυτό του Αυγούστου (18,4%).

β) το ποσοστό των ανέργων στους άντρες: 14,5% και στις γυναίκες: 21%· πάνω από 1 στις 5 γυναίκες είναι άνεργη

γ) το ποσοστό ανεργίας στις διάφορες περιφέρειες της χώρας (χάρτης της Ελλάδας) για το Σεπτέμβριο του 2011· όσο πιο κόκκινο/σκούρο κόκκινο είναι το χρώμα της περιφέρειας τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό ανεργίας. Υψηλότερο ποσοστό για το Σεπτέμβριο έχει η Δυτική Μακεδονία με 24,2%. Χαμηλότερο ποσοστό έχουν τα Ιόνια Νησιά με 6,9%.

δ) τον αριθμό των ανέργων κατά το μήνα Σεπτέμβριο την τελευταία εξαετία (φέτος είναι ο υψηλότερος)

ε) το ποσοστό των ανέργων ανάλογα με την ηλικιακή τους ομάδα· φτάνει το 46,4% (σχεδόν 1 στους 2) για άτομα 15-24 ετών και 24,5% (σχεδόν 1 στους 4) για άτομα 25-34 ετών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012, θα δημοσιεύσουμε το γράφημα για την ανεργία του Οκτωβρίου του 2011.

Πηγή:

Ελληνική Στατιστική Αρχή

Αν σας φάνηκε ενδιαφέρον αυτό το άρθρο/γράφημα μπορείτε να δείτε κάποια ακόμα γραφήματα που σχετίζονται με την οικονομία κάνοντας κλικ εδώ. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας παρακαλούμε να μας στείλετε ένα e-mail ( the.missing.graph@gmail.com ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *