ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ποντιακή πίτα Περέκ στο τηγάνι

Ποντιακή πίτα Περέκ

Υλικά Ποντιακή Πίτα Περέκ

6 Φύλλα περέκ
300 γρ μυζήθρα
300 γρ φέτα
λίγη ρίγανη
λίγο βούτυρο λιωμένο η αραβοσιτέλαιο για το άλειμμά
Τα φύλλα περέκ ζυμώνονται μόνο με αλεύρι και νερό και ψήνονται στο σάτζ, μια λαμαρίνα που μπαίνει πάνω στη φωτιά του τζακιού, μέχρι να αφυδατωθούν εντελώς. Έτσι αφυδατωμένα, σαν δαντελένιες γαλέτες, συντηρούνται ως και ένα χρόνο. Στην πόλη τα βρίσκουμε πια σε όλα τα νεομπακάλικα, τα μπακάλικα με ποντιακά προϊόντα και σε πολλά κρεοπωλεία.
Βάζουμε το κάθε φύλλο,σε ταψί με νερό 1-2 λεπτά να μαλακώσει
Το σπάμε και το βάζουμε σε βουτυρωμένο τηγάνι,σε χαμηλή με μέτρια φωτιά
Ανάμεσα σε κάθε φύλλο,πασπαλίζουμε μυζήθρα,φέτα και ρίγανη
Στρώνουμε από πάνω,το άλλο βρεγμένο φύλλο και λαδώνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο η αραβοσιτέλαιο
Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα 6 φύλλα
Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε να πάρει χρώμα από κάτω
Γυρνάμε σε ένα πιάτο και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδοψηθεί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *