ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πανεύκολο Γιαουρτογλυκό σε 10′ ! (Χωρίς μίξερ)

Πανεύκολο Γιαουρτογλυκό σε 10' ! (Χωρίς μίξερ)

Ειναι Δροσερό, εύκολο με 5 υλικα, γίνεται σε 10 λεπτά και απολαμβάνεις κάθε μπουκιά.

Υλικά για το Γιαουρτογλυκό

130 γρ βούτυρο
1 πακέτο πτι-μπερ
1 kg γιαούρτι 2% η 5%
2 φακ ζελέ ανανα απο 100 γρ το καθε ενα
1 κομπόστα ανανά

Μια συνταγή του Γιάννος Βαλιάνος

Εκτέλεση 
1) Λιώνουμε το βούτυρο
2) Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν πούδρα
3) Προσθέτουμε το βούτυρο μέσα στο μπισκότο και ανακατεύουμε
καλά είτε με το μουλτι είτε με το χέρι να αναμειχθεί καλά το μπισκότο
με το βούτυρο και να γίνει όλο σαν βρεγμένη άμμος
4) Παίρνουμε ένα ταψί 35* 25 εκ η στρόγγυλο τσέρκι 26 εκ.
Στρώνουμε καλά την βάση κάτω κάνοντας και τοιχώματα εάν θέλουμε
με την βοήθεια ενός ποτηριού. Βάζουμε λίγα λεπτά κατάψυξη
μέχρι να κάνουμε την κρέμα

Για την κρέμα Γιαουρτογλυκό

1) Σε ένα μπολ βάζουμε το ένα φακελάκι των 100 γρ ζελέ ανανά και
ρίχνουμε 200 ml βραστό νερό. Ανακατεύουμε κατευθείαν με το
σύρμα και μόλις διαλυθεί η σκόνη καλά προσθέτουμε αλλά 200 ml
από υγρασία (Μπορούμε να βάλουμε είτε όσο σιρόπι έχει μέσα
η κομπόστα και να συμπληρώσουμε με παγάκια να φτάσει τα 200 μλ,
είτε να βάλουμε μόνο 200 μλ παγωμένο νερό-παγακια) έτσι θα ρίξουμε
την θερμοκρασία πολύ γρήγορα.
2) Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε λίγο με
το σύρμα, έπειτα σιγά σιγά ρίχνουμε με μια μεγάλη κουτάλα το μίγμα
από το ζελέ ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε να ομογενοποιείται το μίγμα.
Βάζουμε περίπου 200-300 γρ από το μίγμα του ζελέ... Μέχρι να γίνει σαν
μια ήμιρευστη λευκή κρέμα.
Μόλις έχει γίνει αυτό βγάζουμε το ταψί από την κατάψυξη και ρίχνουμε το
μίγμα στο ταψί... Εάν θέλουμε βάζουμε και κομματάκια ανανά.
3) Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, να το ακουμπάμε με το δάχτυλο μας
και να μην μένει τίποτα πάνω σε αυτό.
4) Για το ζελέ της επικάλυψης κάνουμε ακριβώς την διαδικασία που λέει
το κουτί και που κάναμε και πριν για την κρεμά απλώς στο τέλος προσθέτουμε
μόνο παγωμένο νερό με παγάκια (σε σύνολο 200 μλ) και όχι σιρόπι από
την κομπόστα.
Εδώ μπορούμε να προσθέσουμε και το ζελέ ανανά που έχει περισσέψει από
αυτό που βάζαμε στην κρέμα
5) Όταν έχει κρυώσει το γλυκό και το ζελέ ανανά έχει έρθει σε θερμοκρασία
δωματίου βάζουμε κομμάτια ανανά πάνω στην κρέμα και έπειτα με την βοήθεια
της πίσω πλευράς ενός κουταλιού ρίχνουμε το ζελέ σιγά σιγά μέχρι να καλύψουμε
και τους ανανάδες.

Παγώνουμε για λίγη ώρα και μόλις σφίξει το ζελέ τότε είμαστε έτοιμοι!

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *