ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λουκούμια σπιτικά σε διάφορες γεύσεις

Λουκούμια σπιτικά σε διάφορες γεύσεις

Φτιάξτε Λουκούμια σπιτικά σε διάφορες γεύσεις, νόστιμα και οικονομικά!

Μια συνταγή του George Zolis Μαγειρικές Απολαύσεις

650γρ νερό + όσο νερό πάρει να γίνει χυλός ο νισεστές (το νερό παγωμένο)
650γρ ζάχαρη
Μισό λεμόνι τον χυμό
150γρ νισεστέ
10γρ ζελατίνηη (1κσ αγαρ αγαρ για όσους νηστεύουν) η ένα κουταλάκι κρεμοριο
200γρ μαρμελάδα της αρεσκείας σας
500γρ Άχνη ζάχαρη
χρώμα ζαχαροπλαστικής 4-5 σταγόνες


ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Λουκούμια σπιτικά

Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσει μόλις αρχίσει ο βρασμό ρίχνουμε το λεμόνι.
Αφήνουμε τουλάχιστον 10 λεπτά να βράσει (αλλάζει το χρώμα της) ενώ εμείς
έχουμε βάλει σε ένα μπωλ με νερό τις ζελατίνες να μαλακώσουν. ετοιμάζουμε
τον νισεστέ διαλύοντας τον με το νεράκι και φτιάχνουμε ένα πηχτό χυλό.
Μέτα τα δέκα λεπτά (αν βάλετε κρεμόριο το ρίχνετε στο σιρόπι παρακαμπωντας
το κομμάτι της ζελατίνης) και βάζουμε τον νισεστέ χαμηλώνουμε την φωτιά.
Ανακατεύουμε τουλάχιστον για 20 -25 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε τις ζελατίνες την μαρμελάδα η το αιθέριο άρωμα
και το χρώμα που θέλουμε ανακατεύουμε για αλλά 1-2 λεπτά. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα έχουμε κάνει ένα πέπλο με νισεστέ
αποσύρουμε το μείγμα και το ρίχνουμε στο ταψί στρώνουμε το μείγμα |και ρίχνουμε από πάνω πολύ νισεστέ να σκεπάσει το μείγμα.
Αφήνουμε τουλάχιστον 24 ώρες να στεγνώσει το μείγμα ώστε να
μην βγάζει υγρασία. Την επόμενη μέρα πασπαλίζουμε ένα ξύλο
και αφού καθαρίσουμε το μείγμα από το νισεστέ το ακουμπάμε
επάνω στην ζάχαρη άχνη. Κόβουμε σε κομμάτια και τα ρίχνουμε
σε ένα μπολ με άχνη ώστε να θωρακιστούν και να μην βγάζουν υγρασία.

Μεγάλη προσοχή στις υγρασίες αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί τουλάχιστον
για 24 ώρες πασπαλισμένο με νισεστέ Προσοχή η ζελατίνη δεν είναι νηστίσιμη αλλά μπορείτε να βάλετε αγαρ αγαρ Όσοι το κάνετε με ροδόνερο για γεύση τριαντάφυλλο θα βάλετε
100γρ ροδόνερο και αν δεν έχει δυνατή γεύση κάντε το εξής,.
Στο τέλος αφού το έκοψα κομμάτια το ψέκασα με ροδόνερο
και το πέρασα από την καρύδα. Η αλήθεια είναι ότι το έκανε ποιο
έντονο το άρωμα κάντε το και εσείς

Παρατήρηση


* Αν βάλετε το κρεμοριο θα πρέπει να παρακάμψετε το κομμάτι που λέω
για την ζελατίνη.
Το κρεμόριο μπαίνει στο σιρόπι και αμέσως μετά το νισεστέ*

Καλή επιτυχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *