ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ MENOYME ΣΠΙΤΙΚάντο μόνος σουΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι.
Ενα εύκολο σπιτικό γλυκό με σιμιγδάλι και μέλι για όλες τις ώρες.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι

Υλικά

1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3 γαρίφαλα
κανέλα ξύλο και σκόνη
1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
1 λεμόνι
5 ποτήρια νερό

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να κάψει το λάδι και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι  (νερό, ζάχαρη, μέλι και  κανελογαρίφαλα). Το βράζουμε για 5 λεπτά.
Μόλις βράσει, αφαιρούμε τη κανέλα και τα γαρίφαλα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι. (ΠΡΟΣΟΧΗ να μη καείτε)
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Βγάζουμε το χαλβά από τη φωτιά και τον σκεπάζουμε για 5 λεπτά με μία καθαρή πετσέτα.
Τον βάζουμε σε μια φόρμα και όταν κρυώσει  αναποδογυρίζουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη κανέλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *