Ταξιδιωτικά άρθρα

Μάταλα, Χίπις, Παραλία, Drone video

Μάταλα, Χίπις, Παραλία, Drone video

Μάταλα, τα βλέπουμε φανατικά κάποιοι από εμάς που παρακολουθούμε την “Παραλία” της ΕΡΤ η όσοι τα έχουμε επισκεφθεί, αλλά αξίζει να τα δούμε και οι υπόλοιποι!

Κατά την δεκαετία του 1960 χίπις από όλο τον κόσμο βρήκαν καταφύγιο στα Μάταλα και τις πανέμορφες σπηλιές της παραλίας. Στην δεκαετία του 60 και στα γεγονότα εκείνης της εποχής αναφέρεται και η σειρά της ΕΡΤ που κυριολεκτικά σαρώνει σε τηλεθέαση με τίτλο “Η Παραλία”.

Τα Μάταλα, γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός στην Κρήτη, έγιναν δημοφιλής προορισμός για χίπις από όλο τον κόσμο. Οι χίπις έλκονταν από την ομορφιά της περιοχής, την απομονωμένη τοποθεσία και τον χαλαρό τρόπο ζωής. Ζούσαν στις σπηλιές, έπαιζαν μουσική και απολάμβαναν την απλή ζωή.

Η κοινότητα των χίπις στα Μάταλα άκμασε τη δεκαετία του 1970. Ωστόσο, η κοινότητα άρχισε να συρρικνώνεται στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Πολλοί από τους χίπις μεγάλωσαν και ίδρυσαν οικογένειες. Άλλοι μετακόμισαν σε άλλα μέρη για να βρουν δουλειά ή να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

Σήμερα, έχουν απομείνει λίγοι χίπις στα Μάταλα. Ωστόσο, η κληρονομιά τους εξακολουθεί να είναι ζωντανή. Η περιοχή είναι ακόμα δημοφιλής προορισμός για ελεύθερα πνεύματα και ανθρώπους που αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής.

Η επίδραση των χίπις στα Μάταλα ήταν διαρκής. Έφεραν μια νέα ενέργεια και ζωντάνια στην περιοχή και βοήθησαν να καταστήσουν τα Μάταλα έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Η κληρονομιά τους μπορεί ακόμα να φανεί στην τέχνη, τη μουσική και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που ζουν στα Μάταλα σήμερα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *