TravelΤαξιδιωτικά άρθρα

Αφιέρωμα Ύδρα (πληροφορίες και videos)

Η Ύδρα είναι νησί του Αργοσαρωνικού. Με το αυτό όνομα φέρεται η πρωτεύουσα και λιμένας της νήσου που αποτελεί ομώνυμο Δήμο που αριθμούσε 2.719 κατοίκους στην απογραφή του 2001, οι οποίοι, λόγω του άγονου εδάφους, ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και τον τουρισμό. Είναι εξαιρετικά γραφικό, αρχοντικό και κοσμοπολίτικο νησί.

Η Πόλη, φαντάζει σαν ένας πίνακας ζωγραφικής με γκρι, άσπρα και μπλε χρώματα πάνω από το γαλάζιο της θάλασσας, υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και αισθητικής.
Βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στη βραχώδη πλαγιά, γύρω από το λιμάνι, δημιουργώντας μια μοναδική αρμονία μεταξύ αρχιτεκτονικής και περιβάλλοντος.
Με την πρώτη σας επίσκεψη, ένα συναίσθημα μαγείας σας περιβάλλει.
Ίσως να είναι η μοναδική αρχιτεκτονική και γραφικότητα του νησιού, ίσως πάλι να είναι η μακρόχρονη και η πολιτιστική κληρονομιά του ή ίσως όλα μαζί…[http://www.hydra.com.gr/]

Χιλιάδες τουρίστες την κατακλύζουν καθημερινά και οι υποδομές της είναι θαυμάσιες, αλλά παράλληλα καταφέρνει, στη λιλιπούτεια έκταση των 48 τετραγωνικών της χιλιομέτρων να προσφέρει και ηρεμία για όσους το προτιμούν. H Ύδρα έχει ατμόσφαιρα ξεχωριστή που σου παίρνει το μυαλό. Το γραφικό λιμάνι της και η θέα του από τον λόφο, το ηλιοβασίλεμα, τα αρχοντικά της, οι κολπίσκοι της και τα πλακόστρωτα σοκάκια της.

Μη σκεφτείτε να πάρετε μαζί σας το αυτοκίνητο γιατί δεν επιτρέπεται και φυσικά δεν χρειάζεται. H πόλη της Yδρας έχει ανακηρυχθεί διατηρητέα.

Τα δρομολόγια πλοίων και ταχύπλοων από και προς την Ύδρα καθημερινά είναι πολλά, πάνω από 10, ενώ το Σαββατοκύριακο πυκνώνουν. Τα περισσότερα ξεκινούν από το λιμανάκι της Ζέας. Τα ταχύπλοα κάνουν περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά και τα πλοία της γραμμής περίπου τρεις ώρες. Αφήστε τους άλλους να στοιβάζονται σαν σαρδέλες και επιλέξτε την Ύδρα, που προσφέρεται υπέροχα σαν ονειρικό καταφύγιο για μικρές αποδράσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *