Ταξιδιωτικά άρθραΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

3 trekking προορισμοί που θα σας ενθουσιάσουν

3 trekking προορισμοί που θα σας ενθουσιάσουν

Η πεζοπορία είναι ένας υπέροχος τρόπος να βρεθείτε κοντά στην φύση, να ξεφύγετε από τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και να αθληθείτε. Αν θέλετε να οργανώσετε την επόμενη πεζοπορική σας περιπέτεια αλλά δεν έχετε αποφασίσει τον προορισμό παρακάτω θα βρείτε τα τρία καλύτερα μέρη της Ελλάδας που προσφέρονται για αυτή την δραστηριότητα. 

Όλυμπος 

Αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας τότε σίγουρα ο Όλυμπος θα σας ενθουσιάσει. Το βουνό των αρχαίων θεών διαθέτει πληθώρα διαδρομών ώστε να  επιλέξετε εκείνη στην οποία μπορείτε να ανταποκριθείτε. Αναζητήστε ήπιες διαδρομές για όλη την οικογένεια είτε απαιτητικά πεζοπορικά μονοπάτια που θα σας οδηγήσουν στις υψηλότερες κορυφές της Ελλάδας. Όποια διαδρομή και αν θέλετε να ακολουθήσετε η θέα ανεξαρτήτως εποχής θα σας ανταμείψει. Ωστόσο αν είστε αρχάριοι επισκέπτες προτιμήστε τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς είναι η περίοδος του χρόνου που τα καταφύγια κάτω από τις κορυφές είναι ανοικτά και ο καιρός επιτρέπει μια ευκολότερη ανάβαση χωρίς τον εξοπλισμό χιονιού. 

Ταΰγετος

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ενδιαφέροντα βουνά στην Ελλάδα δεν είναι άλλο από τον Ταΰγετο. Αν είστε έτοιμοι να ζήσετε μια αξέχαστη πεζοπορική εμπειρία τότε το ψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου αποτελεί τον απόλυτο προορισμό. Διασχίστε τα πανέμορφα δάση κωνοφόρων δέντρων, ξεκουραστείτε στο καταφύγιο και αναζητήστε το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην κορυφή του βουνού. Η θέα από εκεί θα σας μαγέψει! Αν θέλετε να συνδυάσετε την χαλάρωση στην φύση με την διασκέδαση σε κάποιο κοσμοπολίτικο μέρος αναζητήστε ξενοδοχεία σε κάποια πόλη της Πελοποννήσου, π.χ. ξενοδοχεία στο κέντρο της Πάτρας και απολαύστε την νυχτερινή ζωή και τις αμέτρητες ευκαιρίες διασκέδασης της πόλης. 

Πίνδος

Φυσικά η οροσειρά της Πίνδου δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα με τα καλύτερα treks. Διαθέτει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα πεζοπορικά μονοπάτια στην Ελλάδα και πλήθος διαδρομών ώστε να επιλέξετε εκείνη που θα ακολουθήσετε. Τα αξιοθέατα που μπορείτε να βρείτε στην διαδρομή είναι πολλά όπως τα γραφικά Ζαγοροχώρια και το μαγευτικό φαράγγι του Βίκου, ενώ είναι βέβαιο πως στην διαδρομή σας θα συναντήσετε μνημεία της φύσης και του ανθρώπινου πολιτισμού και αρχιτεκτονήματα περασμένων εποχών που θα σας ταξιδέψουν στον χρόνο. Η πεζοπορία στην Πίνδο αποτελεί μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε! 

Μπορεί η πεζοπορική κουλτούρα να μην είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη στην χώρα μας ωστόσο τολμήστε να επισκεφτείτε κάποιον από τους top hiking προορισμούς που σας προτείνουμε και είμαστε βέβαιοι πως η συνολική εμπειρία που θα βιώσετε θα σας μείνει αξέχαστη! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *