ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολη συνταγή για σταφιδόψωμα

Εύκολη συνταγή για σταφιδόψωμα

Νηστίσιμα Σταφιδόψωμα. Ένα σνάκ για όλες τις ώρες. Γίνετε εύκολα & είναι πεντανόστιμο. (Vegan)

Υλικά συνταγής για σταφιδόψωμα

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια μαγιά η (50γρ νωπή μαγιά χεριάζετε ενεργοποίηση)
130γρ ζάχαρη
1κ.σ κανέλα
15γρ αλάτι
60γρ ηλιέλαιο
600γρ νερό
300γρ σταφίδα μαύρη
Αν αφαιρέσετε την κανέλα και την σταφίδα μπορείτε να βάλετε σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας μετα το πρώτο φούσκωμα.
Για την επικάλυψη
1κ.σ ζάχαρη η 1κ.σ πετιμέζι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Ψήσιμο 180 βαθμούς αντιστάσεις για 25 -30 λεπτά περίπου

George Zolis Μαγειρικές Απολαύσεις

Το σταφιδόψωμο είναι ένα γλυκό ψωμί με σταφίδες, δημοφιλές σε όλη την Ελλάδα. Φτιάχνεται από ζύμη ψωμιού εμπλουτισμένη με σταφίδες, μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο, και συχνά χυμό ή ξύσμα πορτοκαλιού.

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές στη συνταγή, με κάποιες να περιλαμβάνουν ξηρούς καρπούς, λικέρ ή σοκολάτα. Το σταφιδόψωμο μπορεί να είναι σκέτο ή επικαλυμμένο με σουσάμι, ζάχαρη άχνη ή γλάσο.

Συνήθως ψήνεται σε φούρνο και απολαμβάνεται ζεστό ή κρύο, ως πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο.

Εδώ είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του σταφιδόψωμου:

Γεύση: Γλυκό και πικάντικο, με έντονη γεύση από τις σταφίδες και τα μπαχαρικά.
Υφή: Αφράτη και μαλακή, με ελαφριά κρούστα.
Εμφάνιση: Χρυσαφένιο χρώμα, με ορατές σταφίδες στην επιφάνεια.
Τρόπος κατανάλωσης: Μπορεί να καταναλωθεί σκέτο, με βούτυρο, τυρί, μέλι ή μαρμελάδα.
Συνολικά, το σταφιδόψωμο είναι ένα νόστιμο και παραδοσιακό ελληνικό ψωμί, ιδανικό για κάθε περίσταση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *