ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με Σοκολάτα και Πορτοκάλι

Χαλβάς με Σοκολάτα και Πορτοκάλι

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με Σοκολάτα και Πορτοκάλι 1-2-3-4! Ο αγαπημένος και νηστίσιμος χαλβάς με σιμιγδάλι με την προσθήκη σοκολάτας και πορτοκαλιού γίνεται ακόμα καλύτερος και απογειώνεται γευστικά .

Μια συνταγή του Dias Recipes

Υλικά Χαλβάς με Σοκολάτα και Πορτοκάλι

3/4 κούπας αραβοσιτέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι (1 κούπα και 1/4 χοντρό σιμιγδάλι και 3/4 κούπας ψιλό σιμιγδάλι)
1/4 κούπας καρύδια ψιλοκομμένα η σταφίδες ξανθές

Για το σιρόπι
3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
4 κούπες νερό (ή 3 κούπες νερό και 1 χυμό πορτοκάλι η μισό μισό )
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο

Για το σοκολατένιο μείγμα
2 κ.σ κακάο

1 χούφτα καρύδια
1 χούφτα ινδοκάρυδο

Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό και τον χυμό πορτοκάλι ,για 5 λεπτά,αφού πάρει βράση
Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα,την κανέλα και το γαρίφαλο
Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι
Σε χαμηλή φωτιά καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι για 5-10 λεπτά να πάρει καραμελέ χρώμα
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το καυτό σιρόπι,σιγά σιγά
Ξαναβάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα
Προσθέτουμε τα καρύδια και το ινδοκάρυδο
Χωρίζουμε το μείγμα στα 2 ,και στο ένα ανακατεύουμε το κακάο
Στρώνουμε τον χαλβά σε στρώσεις,βανίλιας και κακάο,σε φορμάκια ή σε φόρμα
Περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε
Με αυτήν την αναλογία κόβεται σε φέτες και δεν βγαίνει λαδερός

Dias Recipes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *