ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμη πάστα φλώρα

Νηστίσιμη Πάστα Φλώρα

Συνταγή για νόστιμη νηστίσιμη πάστα φλώρα.

Η πάστα φλώρα είναι τύπος επιδορπίου, τάρτας, που είναι κοινός στην Ιταλία, την Αργεντινή, την Παραγουάη, την Ουρουγουάη, την Αίγυπτο και την Ελλάδα.
Είναι ένα σκεπαστό, γεμάτο μαρμελάδα πιάτο ζαχαροπλαστικής που παρασκευάζεται κυρίως από αλεύρι, ζάχαρη και αυγό.
Το κάλυμμα της τάρτας είναι ένα πλέγμα με λεπτές ρίγες που εμφανίζει τη γέμιση από κάτω σε ρομβοειδή ή τετράγωνα τμήματα. Η πάστα φλώρα συνήθως ψήνεται σε κυκλικό σχήμα.

Το όνομα του πιάτου προέρχεται από το pasta frolla («εύθρυπτη ζύμη». Ιταλοί μετανάστες το έφεραν στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη. Στα ελληνικά, η λέξη frolla παρερμηνεύτηκε με τη λέξη flora, άνθος.

Δείτε μερικά ακόμα νηστίσιμα φαγητά που μπορείτε να κάνετε εύκολα
και γρήγορα:
Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού μόνο με 4 Υλικά
Νηστίσιμα Σουτζουκάκια Χωρίς Σόγια
Νηστίσιμα τσουρέκια χωρίς αυγά και βούτυρο 
Νηστίσιμο σουφλέ λαχανικών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *