ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψωμί στην γάστρα με γρήγορο προζύμι

Ψωμί στην γάστρα με γρήγορο προζύμι

Ψωμί στην γάστρα με γρήγορο προζύμι. Τι πιο ωραίο , νόστιμο και παραδοσιακό από ένα αχνιστό και αφράτο προζυμένιο καρβελάκι ψωμί? Αλλά και πόσο χρονοβόρο για όλες εμάς που δουλεύουμε ή απλά ο χρόνος λόγω των παιδιών είναι περιορισμένος και δεν προλαβαίνουμε να ” πιάνουμε ” προζύμι, όπως λένε και οι παλιές από το βράδυ για έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα, αλλά και που ταυτόχρονα θέλετε να φτιάξετε μόνες σας ένα τέτοιο ψωμάκι? Γι’ αυτό λοιπόν ακολουθήστε τα βήματά μου και θα πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα σε ελάχιστο χρόνο και πιστέψτε με δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από οτιδήποτε έτοιμο από τον φούρνο!!

Υλικά Ψωμί στην γάστρα

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 φακελάκια προζύμι σε σκόνη ( υπάρχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ στο ράφι μαζί με την μαγιά σε σκόνη) * Αν δυσκολευτείτε να βρείτε ή δεν έχετε τον χρόνο , μπορείτε να φτιάξετε το ψωμάκι και με μαγιά. Θα χρειαστείτε 2 φακελάκια. Η ουσιαστική διαφορά θα είναι πως με την μαγιά δεν θα είναι προζυμένιο .
50ml ελαιόλαδο
620ml νερό χλιαρό

Ψήσιμο 180βαθμούς αέρα αντιστάσεις στην χαμηλή σχάρα για 45 λεπτά

MyKitchenGr teti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *