Καρπουζόπιτα Μήλου συνταγή / Καρπουζένια
Μια εξαιρετική και εύκολη συνταγή για καρπουζόπιτα (καρπουζένια) από τη Χριστίνα Κυβρανογλου. Μια καλοκαιρινή γλυκιά πίτα με άρωμα Κυκλάδων
Καρπουζόπιτα Υλικά:
1 κιλό καρπούζι (τη ψύχα)
120 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια μέλι
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 ml ελαιόλαδο
σουσάμι και κανέλα για το πασπάλισμα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα. Οταν είναι έτοιμη, αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε.
Γραφτείτε στο κανάλι