ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφράτα πιροσκί με κιμά

Αφράτα πιροσκί με κιμά

Εύκολη συνταγή για πιροσκί γεμιστό με κιμά η ότι αλλο θέλετε εσείς ανάλογα τα γούστα σας.

Γέμιση πιροσκί

Βάζουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και τον κιμά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστούν αρκετά. Ρίχνουμε το λάδι και την ζάχαρη. Σοτάρουμε για αλλά 3 λεπτά και ρίχνουμε τον πελτέ. Ανακατεύοντας συνέχεια. Μετα από 4-5 λεπτά ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πιει όλα τα υγρά.

ζύμη για πιροσκί

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ωραίο ζυμάρι να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μια ώρα. Μετα την μια ώρα κόβουμε μερίδες και τα γεμίζουμε με κιμά η ότι άλλο θέλετε και τα αφήνουμε μια-δυο ώρες να φουσκώσουν επάνω σε λαδόκολλα. Τηγανίζουμε με ηλιέλαιο μέτριο σε φωτιά

Υλικά συνταγής

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ χλιαρό γάλα
50γρ νωπή μαγιά η 2 φακελάκια ξερή μαγιά
30γρ ζάχαρη
10γρ αλάτι
50γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 αυγά μεσαία
Γέμιση
300γρ κιμά
3-4 κρεμμύδια & 3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι – πιπέρι – 50γρ ελαιόλαδο
1κ.γ σάλτσα πελτέ
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

********************************************************

Fluffy pie
Recipe ingredients

500g flour for all uses
200g lukewarm milk
50g fresh yeast or 2 sachets of dry yeast
30g sugar
10g salt
50g butter (at room temperature)
2 medium eggs
Stuffing
300gr minced meat
3-4 onions & 3 cloves of garlic
Salt – pepper – 50g olive oil
1kg pulp sauce
Seed oil for frying

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *