ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κωκ ταψιού σε ποσότητα για όλους

Κωκ ταψιού σε ποσότητα για όλους

Κωκ ταψιού.Σε όλους μας αρέσει ένα λαχταριστό αφράτο Κωκ !! Τώρα σας το έχω στο ταψί !! Ευκολία και φυσικά ποσότητα για όλους τους αγαπημένους μας για ένα τέλειο κέρασμα!!

Τα υλικά είναι και για τα δύο παντεσπάνια που θα χρειαστείτε! Στο βίντεο σας δείχνω την διαδικασία για το κάθε ένα ξεχωριστά. Αυτό εξυπηρετεί ώστε τα παντεσπάνια να βγουν ίδια στο πάχος. Φυσικά εάν το επιθυμείτε μπορείτε να το φτιάξετε όλο το μείγμα μαζί και είτε να το μοιράσετε κατά προσέγγιση, είτε να το ψήσετε όλο μαζί και το κόψετε μετά στην μέση. Αν επιλέξετε να το ψήσετε όλο μαζί και να το κόψετε στην μέση αυξάνεται ο χρόνος ψησίματος και είναι περίπου στα 20 λεπτά. Ελέγξετε το με ένα μαχαίρι αν βγαίνει καθαρό τότε είναι έτοιμο.

Υλικά για τα παντεσπάνια

8 αυγά
400γρ ζάχαρη
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
6 βανίλιες
200γρ ηλιέλαιο
240γρ φρέσκο γάλα

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής Μιλφέἵγ σε σκόνη
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής Βανίλια σε σκόνη
Χυμό από 1/2 πορτοκάλι
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια

Για την γκανάζ

400γρ κουβερτούρα γάλακτος
220γρ φρέσκο γάλα
50γρ ηλιέλαιο

Για την διακόσμηση

100γρ κουβερτούρα λευκή

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180βαθμούς αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα για 10 λεπτά.

Εάν θέλετε να με ρωτήσετε οτιδήποτε έχει να κάνει με μαγειρική και την κουζίνα, ή ακόμα αν θέλετε να σας πω ποια προϊόντα χρησιμοποιώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *