Γαλατόπιτα εύκολα και γρήγορα!
Μια εύκολη συνταγή με βάση το γάλα. Ενα επιδόρπιο που θα απολαύσουν όλοι. Για τη παρασκευή του θα χρειαστούμε:
Γαλατόπιτα
2 βανίλιες
2 λίτρα γάλα
1 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
14 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/2 Βιτάμ (πλάκα)
λίγο αλάτι
5 αυγά
2 φύλλα σφολιάτα
1 κουταλιά κανέλα
Ανακατεύουμε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά συνέχεια για να μην κολλήσουν (Βιτάμ, αλεύρι, γάλα, ζάχαρη, βανίλιες, αλάτι).
Οταν πήξει το μείγμα χτυπάμε τα 3 αυγά και τα ρίχνουμε σιγά σιγά αφού έχουμε αφήσει την κρέμα να κρυώσει λίγο.
Σε βουτυρωμένο ταψί απλώνουμε το πρώτο φύλλο και ρίχνουμε μείγμα από 3 κουταλιές ζάχαρη και 1 κουταλιά κανέλα. Απλώνουμε και το δεύτερο φύλλο.
Ρίχνουμε την κρέμα και από πάνω τα άλλα 2 αυγά χτυπημένα.
Ψήνουμε στους 170 σε προθερμασμένο φούρνο για 1/2 ώρα περίπου να ροδίσει. Την κόβουμε όταν κρυώσει. Aν θέλουμε πασπαλίζουμε τη γαλατόπιτα με λίγη κανέλα
Δείτε ακόμα: Εύκολος χαλβάς