ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψήστε χωρίς κάπνα και πυροσβεστικές!

Ψήστε χωρίς κάπνα στην κουζίνα σας! φουρνάκι ρομπότ

Πριν αρκετά χρόνια ένας καλός φίλος, ο Νικόλας μας, μου πρότεινε για αγορά το φουρνάκι ρομπότ.
Σήμερα παραγγείλαμε το τρίτο μας φουρνάκι γιατί χωρίς αυτό δεν μπορούμε!
Φυσικά και είναι πολύ καλύτερο από ένα airfryer! Και λόγω χώρου αλλά και γιατί ψήνει πολύ καλύτερα τα φαγητά μας!

Το ψήσιμο στο φουρνάκι ρομπότ μας γλύτωσε από εκατοντάδες τηγανίσματα αλλά και πολλά ψησίματα στον φούρνο η στα κάρβουνα.
Τελευταία μου αγαπημένη συνήθεια είναι να ψήνω παϊδάκια προβατίνας στην κουζίνα μου χωρίς κάπνα και φασαρία. Δεν μιλάω για όταν έχουμε φίλους η κάποια μεγάλη γιορτή, μιλάω για τις μέρες που είμαστε μόνοι μας με την οικογένεια και δεν θέλουμε πολλά πολλά αλλά ή όταν ο καιρός δεν είναι καλός για ψήσιμο έξω.
Τα παϊδάκια της προβατίνας, επειδή το ανάφερα πριν, γίνονται τέλεια, τραγανά στις άκρες, δεν είναι καμμένα πουθενά και γίνονται πολύ γρήγορα.
Βάζεις την θερμοκρασία στο φουρνάκι στους 180 βαθμούς και τα παϊδάκια στην ψηλή σχάρα και σε μόλις 20 λεπτά είναι έτοιμα. Χωρίς κάπνα, χωρίς πυροσβεστικές, χωρίς γκρίνια από τους γείτονες! Η μόνη μυρωδιά είναι από τα καλοψημένα παϊδάκια της προβατίνας!

ΦΟΥΡΝΑΚΙ ΡΟΜΠΟΤ ΣΥΝΤΑΓΕΣ-TIPS

Στο φουρνάκι ρομπότ συνήθως ψήνουμε κοτόπουλο πανέ.
Αγοράζουμε κοτόπουλο ολόκληρο η μπούτια σε παϊδάκια η μερίδες, το αφήνουμε σε αλατισμένο γάλα για λίγες ώρες και κατόπιν το πανάρουμε με φρυγανιά αλεσμένη στον πολυκόφτη με μπαχαρικά της αρεσκείας μας και το ψήνουμε για 30+ λεπτά.
Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει γευστικά και οπτικά χωρίς τα ανθυγιεινά λάδια του τηγανιτού.
Φυσικά γίνεται και χωρίς φρυγανιά με ένα απλό μαρινάρισμα!

Άλλη ωραία συνήθεια είναι να ψήνουμε μοσχαρίσιο συκώτι, το οποίο βάζουμε για λίγο σε λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ψήνουμε για μόλις 15 λεπτά. Τέλειο, μαλακό, ζουμερό και υγιεινό και αυτό.

Τα ψάρια, συνήθως οι τσιπούρες η παρόμοιου μεγέθους ψάρια , γίνονται και αυτά πολύ ωραία στο φουρνάκι ρομπότ.  Με λίγο ελαιόλαδο πάντα και αλατοπίπερα η άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας.
Μεγάλες γόπες, σαφρίδια, μεγάλες σαρδέλες και φρίσες, όλα είναι πεντανόστιμα.

Για τις χοιρινές και τις μοσχαρίσιες το φουρνάκι είναι το τέλειο εργαλείο ψησίματος.
Μαρινάρισμα κατά προτίμηση η απλά λάδωμα και αλατοπίπερο και επίσης και αυτά σε 30 λεπτά είναι στο πιάτο σας με την αίσθηση του BBQ χωρίς την φασαρία και τα ψησίματα στην αυλή που ίσως και να μην υπάρχει.

Ψωμί στην γάστρα με γρήγορο προζύμι φουρνάκι ρομπότ

Άλλοι κάνουν και ψωμί, ψήσιμο στον ατμό, πατάτες αλειμμένες με λίγο λάδι σαν τηγανιτές, φαγητά φούρνου (γεμιστά) και φυσικά ψητά λαχανικά.

Το φουρνάκι ρομπότ, είτε με αντίσταση είτε με αλλογόνου, είναι από τις καλύτερες αγορές για την κουζίνα μας. Και οικονομικά, και για νοστιμιά, και για πιο γρήγορο φαγητό και για διασκέδαση, γιατί πραγματικά με αυτά στήνεις μια ψησταριά χωρίς κάπνα στην κουζίνα με λίγα λεφτά και σε λίγα λεπτά!

Το κόστος τους είναι συνήθως από 40 μέχρι 60 ευρώ και αξίζουν τα λεφτά τους.
Πιστεύω ότι είναι καλύτερο από air fryer (φριτέζα αέρος), το μόνο πρόβλημα είναι στο καθάρισμα του ρόμποτ σε σχέση με αυτά.

Δείτε ακόμα: Φτιάξτε σουβλάκια στο σπίτι (συμφέρει)
και φτιάχνουμε Κοκορέτσι, συνταγή για αρχάριους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *