ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γίγαντες με μυρωδικά, λουκάνικο και Τρικαλινό | Συνταγή

Μία νόστιμη εναλλακτική ενός απλού πιάτου που θα κερδίσει τις εντυπώσεις!

Ανακάλυψε εκατοντάδες συνταγές για κάθε ώρα της ημέρας στο site μας: http://greece.fage/syntages

Υλικά (για 4 μερίδες):

700γρ φασόλια γίγαντες (μουσκεμένοι από το προηγούμενο βράδυ)
1 λουκάνικο με πορτοκάλι
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
500 γρ χυμός τομάτας
400 γρ Τρικαλινό, σε κυβάκια
1-2 κ.σ. ρίγανη και θυμάρι
½ ματσάκι φρέσκια μαντζουράνα και μυρώνια, ψιλοκομμένα
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα λουκάνικα, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το μίγμα σε μπολ.
Σε άλλο τηγάνι ή κατσαρόλα, προσθέτουμε τους γίγαντες και το χυμό τομάτας. Μόλις πάρουν βράση, αλατίζουμε και προσθέτουμε το μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά που ετοιμάσαμε προηγουμένως.
Ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45’ λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν οι γίγαντες.
Μεταφέρουμε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε από πάνω τα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, μαντζουράνα, μυρώνια).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά.
Αμέσως μόλις βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, προσθέτουμε τα κυβάκια Τρικαλινό και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *