Επικαιρότητα

Αυτοδυναμία ζητά ο Γιώργος Παπανδρέου

papandreou_omilia_14Στις 4 Οκτώβρη, κάνουμε το κρίσιμο βήμα, για να αφήσουμε πίσω την παρακμή και να βάλουμε μπροστά την Ελλάδα, τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη Λάρισα, επισημαίνοντας ότι την επόμενη Κυριακή, κάθε μία ψήφος, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Γι αυτό κάλεσε τους πολίτες, από όπου και αν προέρχονται, ότι και αν ψηφίζουν, να μην πάει χαμένη η ψήφος τους, γιατί όπως υπογράμμισε, μόνο μια Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή και σταθερή αυτοδυναμία, μπορεί να εγγυηθεί μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα για να βγει από την κρίση.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, άσκησε σφοδρή κριτική στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης Καραμανλή σε όλα τα επίπεδα, λέγοντας ότι η Κυβέρνησή του -λαού θέλοντος- δεν θέλει απλά να κυβερνήσει καλύτερα από τη Ν.Δ., αλλά να κυβερνήσει καλά για τον τόπο.

Με αφορμή την προεκλογική καμπάνια του κυβερνώντος κόμματος, κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή και τη Ν.Δ., ότι παραπλανούν και πάλι τους Έλληνες πολίτες, με ψέματα, υπεκφυγές και πόλωση, σαν να ήταν απόντες τα τελευταία έξι χρόνια.

Τέλος στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου, έριξε ιδιαίτερο βάρος στην Αγροτική Πολιτική που δεσμεύεται να ακολουθήσει, ξεκαθαρίζοντας προς τους Έλληνες αγρότες, ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στη φορολογία τους, θα προωθήσει την αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ, θα καλύψει και τις αγροτικές επιχειρήσεις στο ταμείο εγγυοδοσίας, θα αυξήσει τις συντάξεις των αγροτών στα 550 ευρώ για τον άγαμο αγρότη και στα 950 για το ζευγάρι και ότι όλοι οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα συνταξιοδοτούνται με 37 χρόνια ασφάλισης, ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας.

Επίσης δεσμεύθηκε ότι θα δώσει μάχη στις Βρυξέλλες για την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και μετά το 2013 και δεσμεύτηκε τέλος για μια ολοκληρωμένη πολιτική για τους υδάτινους πόρους που θα αξιοποιεί και τις αναγκαίες ποσότητες νερού από τον Αχελώο, για το Θεσσαλικό Κάμπο.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *