Επικαιρότητα

Κλείνουν 2 σχολεία σε Χαϊδάρι και Μελίσσια λόγω γρίπης

sxoleio_1Κλείνουν από σήμερα και ως το τέλος της εβδομάδας τμήματα σε Λύκεια στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αφού 22 μαθητές βρέθηκαν θετικοί στον ιό Η1Ν1.

Πρόκειται για το τμήμα Α3 της Α’ λυκείου στο 4ο λύκειο Χαϊδαρίου και τη  Β’ και  Γ’ στο Λύκειο Μελισσίων. Τα 9 κρούσματα σημειώθηκαν στο Χαϊδάρι και τα 13 στα Μελίσσια.

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι ειδικοί, ενώ κλιμάκια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και του ΚΕΛΠΝΟ, βρίσκονται ήδη στα σχολεία για να δώσουν οδηγίες σε καθηγητές, μαθητές και γονείς.

Κανένας λόγος ανησυχίας

“Μόλις πήραμε τα αποτελέσματα του δειγματοληπτικού ελέγχου γιατί παρακολουθήσαμε τα σχολεία αποφασίσαμε να τα κλείσουμε για προληπτικούς λόγους” Π. Ευσταθίου, διευθυντής του κέντρου επιχειρήσεων υγείας
Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας τονίζεται ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, διότι ακολουθείται ότι προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης – σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Μόλις πήραμε τα αποτελέσματα του δειγματοληπτικού ελέγχου γιατί παρακολουθήσαμε τα σχολεία αποφασίσαμε να τα κλείσουμε για προληπτικούς λόγους» δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο Παναγιώτης ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, διευθυντής του κέντρου επιχειρήσεων υγείας και πρόσθεσε ότι κλιμάκιο της υπηρεσίας πήγε στα σχολεία για να δώσει οδηγίες.

Ο κ. Ευσταθίου, τόνισε ακόμα ότι υπήρξε άψογη συνεργασία με τη Νομαρχία όσον αφορά στο κλείσιμο των σχολείων και υπογράμμισε ότι οι αρχές παρακολουθούν σε καθημερινή βάση τις απουσίες στα σχολεία

Πηγή: http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *