Επικαιρότητα

Βαρομετρικό χαμηλό στις σχέσεις Σαμαρά και Ντόρας

mpakogianni_samaras_mΑναταράξεις δημιουργεί στη ΝΔ η αρνητική απάντηση της Ντόρα Μπακογιάννη στην πρόταση του προέδρου της ΝΔ να γίνει συντονίστρια στα θέματα Παιδείας και Πολιτισμού σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Κυριακή. Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε τους τομεάρχες του κόμματος με τον ίδιο να αναλαμβάνει προσωπικά  τον τομέα της Οικονομίας αναλαμβάνει προσωπικά, ενώ τομεάρχης στα εξωτερικά θέματα ορίστηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στην Άμυνα ορίστηκε ο Κώστας Τασούλας, στα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης ο Γιάννης Βρούτσης, στην Ανάπτυξη ο Κωστής Χατζηδάκης, στη Δημόσια Διοίκηση ο Χρήστος Ζώης και στην Προστασία του Πολίτη ο Νίκος Δένδιας.

Το όχι της Ντόρας Μπακογιάννη στην πρόταση του Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει τα καθήκοντα τοπάρχη Παιδείας και Πολιτισμού, επιβεβαίωσε το βαρομετρικό χαμηλό που καλύπτει τις σχέσεις των δύο.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν ούτε στο τί ειπώθηκε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία.

Σύμφωνα με κύκλους της Ρηγίλλης η κ. Μπακογιάννη απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι είναι ακόμη νωρίς να αναλάβει κάποια θέση.

Αντίθετα συνεργάτες της πρώην Υπουργού ανέφεραν ότι η κ. Μπακογιάννη απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι υπάρχουν νεότεροι βουλευτές μπορούν να αναλάβουν το φορτίο.

Στελέχη της Ρηγίλλης τόνισαν ότι η συνομιλία έγινε σε φιλικό κλίμα και συμπλήρωσαν ότι η πρόταση ήταν σημαντική αφού πρόκειται για δύο ξεχωριστούς τομείς, ενώ ο ένας αποτελούσε και το χαρτοφυλάκιο του κ. Σαμαρά στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Την ίδια ώρα συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη μιλούσαν για καθαρή υποβάθμιση αναφορικά με την πρόταση διατυπώνοντας συνολικά ενστάσεις για τον τρόπο χειρισμού της πρώην υπουργού από τον νέο πρόεδρο της ΝΔ.

Η όλη εξέλιξη φαίνεται να διευρύνει το χάσμα ανάμεσα στη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά,  λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή στις 19 Δεκεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η άρνηση της κ. Μπακογιάννη να ακολουθήσει τον κ. Σαμαρά αρνήθηκε στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόννη επικαλούμενη ότι είχε νοσήσει με “ωτίτιδα”.

Το ενδιαφέρον πλέον επικσεντρώνονται στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Τρίτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *