Επικαιρότητα

Τετάρτη Λυκείου και ιδιωτικά ΑΕΙ προ ανάγγειλε ο Υπ. Παιδείας Στυλιανίδης

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η επόμενη εβδομάδα για την εφαρμογή του επίμαχου νόμου στην ανώτατη εκπαίδευση, ενώ ο υπουργός Παιδείας προαναγγέλλει τομές στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Σε συνεντεύξη του στο “Πρώτο Θέμα”, ο κ. Στυλιανίδης, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα μη κρατικά πανεπιστήμια, τονίζοντας, ότι αυτοί που αντιδρούν στη δημιουργία τους, στέλνουν τα παιδιά τους, σε ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Επίσης, ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε τετραετές Λύκειο, με την τελευταία χρονιά να έχει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα για την εισαγωγή χωρίς εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο κ.Στυλιανίδης διευκρινίζει ότι για την εισαγωγή σε ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ισχύει το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ το Σάββατο στην “Ημερησία” αναφέρθηκε στη δυνατότητα παράκαμψης του άρθρου 16 για τη δημιουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με τη μορφή του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.

Την Δευτέρα, ο Υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

“Η αναθεώρηση του άρθρου 16 πρέπει να γίνει με συναινετικό τρόπο”, δηλώνει σε συνέντευξή της στην “Ελευθεροτυπία”, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου. Παράλληλα, τάσσεται υπέρ της καθολικής ψηφοφορίας στις πρυτανικές εκλογές και κατά των βίαιων αντιδράσεων.

Αναφερόμενος μέσω του “Ελεύθερου Τύπου” στο άρθρο 16, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος σημειώνει ότι έσπασε η συναίνεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να μην μείνει στην απέναντι όχθη μαζί με τη ΝΔ.

Αρχίζουν, την Τρίτη οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Πηγή:http://www.ert.gr

Μια σκέψη για το “Τετάρτη Λυκείου και ιδιωτικά ΑΕΙ προ ανάγγειλε ο Υπ. Παιδείας Στυλιανίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *