Επικαιρότητα

Έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους, από το Δεκέμβριο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, από το Περιστέρι.

Σήμερα μπορώ να ανακοινώσω αυτό που μπορούμε, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ανακοινώνοντας ότι με τη σύνταξη Δεκεμβρίου, θα καταβληθεί και η ενίσχυση, που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι σε κλίμακες, ανάλογα με το ποσό της σύνταξης.

«H ενίσχυση αυτή αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους χαμηλοσυνταξιούχους που σήκωσαν μεγάλο βάρος και αυτή η ενίσχυση είναι αυτό που μπορούμε σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς, το συνολικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη των ανέργων.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι ο μηχανισμός στήριξης αποτελεί την ασπίδα για τη σωτηρία της χώρας και ότι ο στόχος παραμένει να στηριχτούμε το γρηγορότερο δυνατό στις δικές μας δυνάμεις. Επίσης ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι εγγυάται ο ίδιος πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.

Στο στόχαστρο του κ. Παπανδρέου βρέθηκε η ΝΔ στην οποία άσκησε κριτική, όπως και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τα για ευκαιριακή ψηφοθηρία που δεν συνάδει με το πατριωτικό τους καθήκον που έχει άμεση σχέση για τη σωτηρία της χώρας.

Επίσης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι περιμένει να αποτύχει το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθειά του για τη σωτηρία της χώρας και ότι συμφωνεί μαζί της και πρόσθεσε ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αρκεί να είχε φύγει νωρίτερα από την κυβέρνηση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη τύπου.

Αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Παπανδρέου

«Βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού, σταθήκαμε όρθιοι χάρις στην προσπάθεια όλων. βιώσαμε την απαξίωση της χώρας μας, και δεν θα γυρίσουμε πίσω, καθώς αντιστρέψαμε το αρνητικό κλίμα και κερδίσαμε την πρώτη μάχη, όταν όλοι μιλούσαν για κατάρρευση των τραπεζών και επιστροφή στην δραχμή. Τα ξένα δημοσιεύματα που αναγνωρίζουν την προσπάθειά μας είναι η απάντηση σε όσους λένε ότι διασύραμε τη χώρα. Η συνέπειά μας είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους κάνουν παιχνίδια με τη φωτιά τώρα με τις εκλογές. Κάνουμε την μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος. Εμείς αγωνιζόμαστε για να επανακάμψει η χώρα, ώστε το 2011 να είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης και το 2012 να ξεκινήσει η ανάπτυξη».

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *