Επικαιρότητα

Πρόγνωση καιρού για το τριήμερο 22-10-10 έως 24-10-10

Αίθριος καιρός με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας αναμένονται το Σ/Κ. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά στο Αιγαίο σε ΒΒΑ ισχυρούς, στο Ιόνιο σε ΝΝΑ μέτριους ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.

Παρασκευή 22-10-2010

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά, τμήματα της ανατολικής Στερεάς, την δυτική και νότια Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με υψόμετρο >1600μ. Τα φαινόμενα σταδιακά και μέχρι το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο και την Κρήτη. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Νωρίς το πρωί οι νεφώσεις θα είναι πυκνότερες στην ανατολική Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, στο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία σε πτώση και:
-στα δυτικά από 5 εώς 21 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα ανατολικά και βόρεια του νομού όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΑΒΑ μέτριους και θερμοκρασία από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Β με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 23-10-2010

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην βορειοανατολική Ελλάδα, την ανατολική Θεσσαλία, την βόρεια Εύβοια, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, στο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και:
-στα δυτικά από 5 εώς 21 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.   

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 24-10-2010

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία, το κεντρικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την βορειοδυτική Κρήτη όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα σταδιακά και μέχρι το απόγευμα θα περιοριστούν στην νότια νησιωτική χώρα. Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης σε ισχυρούς, στο Αιγαίο από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια και:
-στα δυτικά από 5 εώς 21 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 8 έως150 βαθμούς Κελσίου.

Η ερχόμενη βδομάδα ξεκινάει με νέα σημαντική επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου και την δυτική Ελλάδα θα είναι έντονες. Παράλληλα αναμένεται πρόσκαιρη αλλά σημαντική ενίσχυση των ΝΝΑ ανέμων. Σταδιακά και μέχρι την Τετάρτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική ηπειρωτική και νότια νησιωτική χώρα ενώ και οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΑ και θα ενισχυθούν σε τοπικά πολύ ισχυρούς. Τοπικές βροχές στην ανατολική ηπειρωτική χώρα αλλά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την 28η Οκτωβρίου. Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου για να επιδεινώθει εκ νέου σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το Σ/Κ.

Δημήτρης Καμπόλης

Μετεωρολόγος του www.kairos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *