ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγές για κακαβιά (αυθεντική και του ψαρά)

Συνταγές για κακαβιά (αυθεντική και του ψαρά)

Ένα φαγητό είναι πολύ πιο “νόστιμο” όταν το μοιράζεσαι με τους φίλους που αγαπάς…. Λαχταριστή κακαβιά, πολύ γέλιο, άφθονο αλκοόλ και πάντα με μεράκι και φαντασία!!!!

ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΑΚΚΑΒΙΑ ΑΠΟ ΨΑΡΑΔΕΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η κακαβιά του ψαρά: Ο καπετάνιος Σοφοκλής Λαμπράκης με τον Λευτέρη Μπαχλιτζανάκη από τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Αγίου Ιωάννου μας μεταφέρουν όλα τα μυστικά για την πιο νόστιμη κακαβιά με φρέσκα ψάρια στο γραφικό λιμανάκι Φέρμων Αγίου Ιωάννη της Ιεράπετρας όπου στήνετε το πιο παραδοσιακό θαλασσινό τραπέζι!

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πασπαλίζουμε με λεμόνι και τα αλατίζουμε.  Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πατάτα στα τέσσερα. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια και την πατάτα. Τα βράζουμε για 15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα για να μαλακώσουν. Αφού βράσουν τοποθετούμε τα ψάρια στρώσεις – στρώσεις, αρχίζοντας πρώτα από τα μεγάλα.

Αλατίζουμε ξανά τα ψάρια σε κάθε στρώση χωριστά. Στη συνέχεια ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα τόσο όσο να σκεπάζει τα ψάρια, βράζουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζουμε το λαδολέμονο, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, βγάζουμε τα ψάρια με μια τρυπητή κουτάλα και σουρώνουμε την σούπα. Την σερβίρουμε στα πιάτα και χωριστά  τα ψάρια περιχύνοντας τα με το λαδολέμονο και τον μαϊντανό.

Όλα τα μυστικά για την πιο νόστιμη κακαβιά

Δείτε ακόμα: Σπιτικο ψωμί χωρίς ζύμωμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *