ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροπιτάρια, η πιο εύκολη συνταγή

Τυροπιτάρια, η πιο εύκολη συνταγή

Τυροπιτάρια. Ο τρόπος που σας δείχνω είναι τόσο εύκολος που δεν θα υπάρξει άνθρωπος να μην μπορεί να τα φτιάξει.

Βάζουμε το αλεύρι το νερό τα 50γρ ελαιόλαδο το λεμόνι και το αλάτι σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια. Κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια των 100γρ τα βουτάμε στα 150γρ ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 20-25 λεπτά.

Παίρνουμε ένα κομμάτι και ανοίγουμε φύλλο το βάζουμε σε λαδόκολλα και αφού τελειώσουμε βάζουμε το σπορέλαιο σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το κάθε τυροπιταρι μαζί με την λαδόκολλα μέσα. Μόλις ξεκινήσει να τηγανίζετε βγάζετε την λαδόκολλα και κουνάτε συνεχώς μέχρι να τηγανιστεί.

Υλικά συνταγής Τυροπιτάρια  (15 κομμάτια)

930-950γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
600γρ νερό
50γρ ελαιόλαδο
1κ.γ αλάτι
Χυμό από μισό λεμόνι
150γρ ελαιόλαδο για το βούτηγμα
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Τυρί φέτα για γέμιση 500γρ περίπου

Recipe ingredients (15 pieces)

930-950g flour for all uses
600g water
50g olive oil
1tsp salt
Juice of half a lemon
150g olive oil for dipping
Seed oil for frying
Greek Feta cheese for filling about 500g

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *