ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψαροκροκέτες εύκολες και νόστιμες

Εύκολες ψαροκροκέτες

Εύκολες ψαροκροκέτες, γίνονται τραγανές και νόστιμες και φυσικά πολύ καλύτερες από τις έτοιμες του εμπορίου.

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά ο χρόνος στο ψυγείο

Υλικά συνταγή για ψαροκροκέτες

300 γρ. μπακαλιάρο η γλώσσα η οποιοδήποτε ψάρι σας αρέσει
100 γρ. μυρωδικά (βασιλικό, μαϊντανό, δυόσμο)
450 γρ. πατάτες βρασμένες και λιωμένες
Γάλα
1 αυγό χτυπημένο
80 γρ. τρίμματα ψωμιού
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλατοπίπερο

Βάζετε το ψάρι σε κατσαρόλα και το σκεπάζετε με γάλα. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά ή ώσπου το ψάρι να γίνει πολύ μαλακό. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνετε το ψάρι και το αφήνετε στην άκρη.

Βάζετε τα μυρωδικά σε μπολ και προσθέτετε τις λιωμένες πατάτες και το ψάρι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Ζυμώνετε το μίγμα, να ενωθούν καλά τα υλικά, και πλάθετε 8 κροκέτες. Τις μεταφέρετε σε μεγάλη πιατέλα και τις βάζετε στο ψυγείο, να σφίξουν για 30 λεπτά.

Βάζετε το χτυπημένο αυγό σε βαθύ πιάτο και τα τρίμματα του ψωμιού σε άλλο.
Βουτάτε τις ψαροκροκέτες πρώτα στο χτυπημένο αυγό και μετά τις περνάτε από τα τρίμματα του ψωμιού. Γυρίζετε, να καλυφθούν καλά από τα τρίμματα.
Ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι και μόλις «κάψει», ρίχνετε μέσα τις κροκέτες.
Τις τηγανίζετε για μερικά λεπτά γυρίζοντας μια δυο φορές ή ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές εξωτερικά. Αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.

Για να δώσετε πιο πλούσια γεύση μπορείτε στο μίγμα για τις ψαροκροκέτες να προσθέσετε και μερικές γαρίδες βρασμένες και ψιλοκομμένες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *