Music videosΕλληνική μουσική

Αφιέρωμα Low Bap (videos)

[tubepress_gagarin205 mode='tag', tagValue='lowbap']

Με τον όρο Low Bap (προφέρεται λόου μπαπ) αναφερόμαστε σε μια μουσική σκηνή που ξεκίνησε στην Ελλάδα και αποτελεί ένα νέο αυτοσχέδιο μόρφωμα, κοινωνικό και μουσικό. Ως τόπος δημιουργίας του θεωρείται το Πέραμα, ένα παραθαλάσσιο εργατικό προάστιο του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής.
Κυριολεκτικά Low Bap δεν σημαίνει κάτι συγκεκριμένο.
Είναι μια λέξη που αποτυπώνει μέσα από τη μουσική και συγκεκριμένα μέσα από το hip hop την άποψη που έχουν τα άτομα που ανήκουν στο κίνημα αυτό για την ζωή, την κοινωνία, την πολιτική. Γύρω από το low bap έχει αναπτυχθεί ένα γενικότερο ρεύμα, με την ύπαρξη βιβλιοπωλείων, κέντρων νεότητας και εξειδικευμένων περιοδικών. Έχουν γίνει κινηματογραφικά εγχειρήματα, συναυλίες, φεστιβάλ, και πολλοί πειραματισμοί με νέα συγκροτήματα και μουσικές.
Τον Ιούνιο του 1992 στη ζωντανή εμφάνιση των Public Enemy στη Νίκαια γίνεται η πρώτη επαφή του B.D.Foxmoor και του MCD και έτσι δημιουργείται το ελληνικό συγκρότημα hip hop μουσικής, Active Member. Τα άτομα που πίστευαν στην προσπάθεια αυτή οργανώθηκαν και σύντομα δημιουργήθηκε η Freestyle Productions,ομάδα παραγωγής μέσω της οποίας κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτοι δίσκοι των Active Member, καθώς και άλλα δυο LP’s (ένας προσωπικός δίσκος του B.D.Foxmoor και μια συλλογή με τα σχήματα που υπήρχαν τότε) και ένα maxi single. Το 1995 η μουσική hip hop δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα. Εκείνη την εποχή οι Active Member κατάφεραν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών και υπέγραψαν με την πολυεθνική Warner. Μετά από λίγους μήνες κυκλοφόρησε ο τρίτος δίσκος τους με όνομα:Tο Mεγάλο Kόλπο με τον οποίο και έγιναν ευρύτερα γνωστοί. Σε εκείνο τον δίσκο, οι Active Member, αποφάσισαν να βαφτίσουν ξανά το hip hop όπως το αντιλαμβάνονταν μέχρι τότε αυτοί, και να το πουν Low Bap.
[wikipedia]

Με τον όρο Low Bap (προφέρεται λόου μπαπ) αναφερόμαστε σε μια μουσική σκηνή που ξεκίνησε στην Ελλάδα και αποτελεί ένα νέο αυτοσχέδιο μόρφωμα, κοινωνικό και μουσικό. Ως τόπος δημιουργίας του θεωρείται το Πέραμα, ένα παραθαλάσσιο εργατικό προάστιο του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής. Κυριολεκτικά Low Bap δεν σημαίνει κάτι συγκεκριμένο. Είναι μια λέξη που αποτυπώνει μέσα από τη μουσική και συγκεκριμένα μέσα από το hip hop την άποψη που έχουν τα άτομα που ανήκουν στο κίνημα αυτό για την ζωή, την κοινωνία, την πολιτική. Γύρω από το low bap έχει αναπτυχθεί ένα γενικότερο ρεύμα, με την ύπαρξη βιβλιοπωλείων, κέντρων νεότητας και εξειδικευμένων περιοδικών. Έχουν γίνει κινηματογραφικά εγχειρήματα, συναυλίες, φεστιβάλ, και πολλοί πειραματισμοί με νέα συγκροτήματα και μουσικές.Τον Ιούνιο του 1992 στη ζωντανή εμφάνιση των Public Enemy στη Νίκαια γίνεται η πρώτη επαφή του B.D.Foxmoor και του MCD και έτσι δημιουργείται το ελληνικό συγκρότημα hip hop μουσικής, Active Member. Τα άτομα που πίστευαν στην προσπάθεια αυτή οργανώθηκαν και σύντομα δημιουργήθηκε η Freestyle Productions,ομάδα παραγωγής μέσω της οποίας κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτοι δίσκοι των Active Member, καθώς και άλλα δυο LP’s (ένας προσωπικός δίσκος του B.D.Foxmoor και μια συλλογή με τα σχήματα που υπήρχαν τότε) και ένα maxi single. Το 1995 η μουσική hip hop δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα. Εκείνη την εποχή οι Active Member κατάφεραν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών και υπέγραψαν με την πολυεθνική Warner. Μετά από λίγους μήνες κυκλοφόρησε ο τρίτος δίσκος τους με όνομα:Tο Mεγάλο Kόλπο με τον οποίο και έγιναν ευρύτερα γνωστοί. Σε εκείνο τον δίσκο, οι Active Member, αποφάσισαν να βαφτίσουν ξανά το hip hop όπως το αντιλαμβάνονταν μέχρι τότε αυτοί, και να το πουν Low Bap.[wikipedia]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *