ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινές γαρδούμπες

Χοιρινές γαρδούμπες

Όταν κάποιος ακούει Γαρδούμπες αμέσως το μυαλό του πάει σε συκωταριά με έντερα. Σήμερα όμως σας έχω την δική μου εκδοχή της γαρδούμπας!! Ο απόλυτος, ο πιο νόστιμος, ο πιο λαχταριστός και ξεχωριστός μεζές που μπορείτε να γευτείτε!!! Για όλους τους καλοφαγάδες που θέλουν να απογειώσουν το τραπέζι τους!!!

Υλικά Χοιρινές γαρδούμπες :

2,200γρ χοιρινή σπάλα
700γρ χωριάτικο λουκάνικο
2,5kg – 3kg αρνίσια έντερα
400γρ μπόλιες αρνίσιες
50ml ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Αλάτι- πιπέρι- πάπρικα- ρίγανη για το τέλος .

Ψήσιμο
Ψήνουμε σκεπασμένο στους 220 βαθμούς αέρα αντιστάσεις για 1 ώρα με νερό μέσα στο ταψί το οποίο να καλύπτει μέχρι τα μέσα τις γαρδούμπες, ώστε να βράσει το χοιρινό. Μετά την 1 ώρα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε αντιστάσεις στους ίδιους βαθμούς μέχρι να ξεροψηθούν και να ροδοκοκκινίσουν. Πάντα ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο μας. Στα πρώτα 45 λεπτά δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα αν έβρασε το χοιρινό και αναλόγως συνεχίζουμε.
Μπορείτε είτε να φτιάξετε μικρές γαρδούμπες όπως αυτές στο ταψί, είτε πιο μεγάλα σαν κοκορετσάκια! Όπως και να τα φτιάξετε πιστέψτε με δεν θα πιστεύετε για το πόσο νόστιμα είναι!!!
* Είτε το φτιάξετε γαρδουμπάκια μικρά ( σε ξυλάκι για σουβλάκι) , είτε πιο μεγάλα , η αναλογία είναι 2 κομμάτια χοιρινό , 1 λουκάνικο!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *