ΓυναίκαΔιάφοραΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρόφιμα – σύμμαχοι στη δίαιτα;

Τρόφιμα - σύμμαχοι στη δίαιτα;

Τρόφιμα – σύμμαχοι στη δίαιτα;… Ναι. Η επιλογή συγκεκριμένων τροφίμων μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά στην απώλεια βάρους.  Η κατανάλωση κάποιων τροφών στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο στη μάχη με τα παραπανίσια κιλά.

1. Aυγά
Νέες μελέτες δείχνουν ότι τα αυγά δεν επηρεάζουν τη χοληστερόλη του αίματος. Είναι από τα καλύτερα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε αν χρειάζεται να χάσετε βάρος. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, με λίγες θερμίδες.

2. Χόρτα
Έχουν πολλές ιδιότητες που τα καθιστούν τέλεια για μια δίαιτα απώλειας βάρους. Είναι χαμηλά τόσο σε θερμίδες όσο και σε υδατάνθρακες και πλούσια σε φυτικές ίνες. Θρεπτικά με πολλές βιταμίνες, ανόργανα συστατικά και αντιοξειδωτικά.

3. Σολομός
Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός είναι μια καλή επιλογή. Τα ψάρια και τα θαλασσινά (σκουμπρί, πέστροφα, σαρδέλες, ρέγγα) περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά και σημαντική ποσότητα ιωδίου που είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς και του μεταβολισμού.

5. Κρέας
Το κρέας επειδή είναι υψηλό σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή επιλογή. Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να σας  κάνει να κάψετε μέχρι 80 έως 100 περισσότερες θερμίδες την ημέρα. Αν βρίσκεστε σε δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, τότε μπορείτε να φάτε λιπαρά κρέατα.  Αλλά εάν βρίσκεστε σε μια διατροφή μέτριας έως υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, τότε η επιλογή άπαχου κρέατος μπορεί να είναι πιο κατάλληλη.

6. Πατάτες
Βραστές πατάτες. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, μια θρεπτική ουσία που παίζει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Αν βράζετε τις πατάτες, αφήστε πρώτα να κρυώσουν λίγο. Θα σχηματίσουν μεγάλες ποσότητες ανθεκτικού αμύλου που βοηθάει στην απώλεια βάρους.

7. Τόνος
Ο τόνος είναι ένα άπαχο ψάρι με χαμηλές θερμίδες, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλό λίπος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει κονσέρβα τόνο σε νερό, όχι σε λάδι.

8. Οσπρια
Οι φακές, τα ρεβύθια,  τα φασόλια και τα όσπρια γενικότερα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.  Δημιουργούν πιο γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού.

9. Cottage Cheese
Πλούσιο σε πρωτεΐνες με πολύ λίγους υδατάνθρακες και λίπος με με μια σχετικά χαμηλή ποσότητα θερμίδων. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα γενικότερα είναι πλούσια σε ασβέστιο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη διαδικασία καύσης λίπους.

1ο. Αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι ένα φρούτο που είναι ιδιαίτερα υψηλά σε μονοακόρεστο ελαϊκό οξύ, τον ίδιο τύπο λίπους που βρίσκεται στο ελαιόλαδο. Τα αβοκάντο είναι τέλεια ως προσθήκη στη σαλάτα, επειδή οι μελέτες δείχνουν ότι τα λίπη σε αυτά μπορούν να αυξήσουν την πρόσληψη θρεπτικών  συστατικών από τα λαχανικά 2,6 έως 15 φορές.

11. Μηλόξυδο
Αρκετές μελέτες σε ανθρώπους δείχνουν ότι το ξίδι μπορεί να είναι χρήσιμο στην απώλεια βάρους. Χρησιμοποιήστε το για να δώσετε γεύση στις σαλάτες σας.

12. Καρύδια
Παρά το ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, τα καρύδια είναι ένα εξαιρετικό σνακ, το οποίο περιέχει ισορροπημένες ποσότητες πρωτεϊνών, ινών και  λιπών. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τους με μέτρο, μπορεί να βελτιώσει την μεταβολική υγεία και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Εάν τρώτε τεράστιες ποσότητες ξηρών καρπών, τότε ίσως είναι καλύτερο να τα αποφύγετε.

14. Βρώμη
Η βρώμη περιέχει βήτα-γλυκάνες, διαλυτές ίνες που έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν την κορεσμό και βελτιώνουν την μεταβολική υγεία.

14. Καυτερές πιπεριές
Η κατανάλωση πιπεριών μπορεί να είναι χρήσιμη σε μια δίαιτα. Περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι  συμβάλλει στη μείωση της όρεξης και στην αύξηση της καύσης λίπους. Μια μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση 1 γραμμαρίου κόκκινου πιπεριού τσίλι μειώνει την  όρεξη και αυξάνει την καύση λίπους σε άτομα που δεν τρώνε τακτικά πιπεριές. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία επίδραση στους ανθρώπους που είχαν συνηθίσει να  τρώνε πικάντικα τρόφιμα.

15. Φρούτα
Μια υγιεινή επιλογή. Τα φρούτα είναι μια αποτελεσματική και νόστιμη προσθήκη σε μια δίαιτα. Παρόλο που περιέχουν ζάχαρη, έχουν χαμηλή ενεργειακή  πυκνότητα. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην πρόληψη της απελευθέρωσης της ζάχαρης πολύ γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματος και στη καλύτερη λειτουργία του εντέρου.  Οι μόνοι που  μπορεί να θέλουν να αποφύγουν ή να ελαχιστοποιήσουν τα φρούτα είναι εκείνοι που βρίσκονται σε δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, κετογόνα ή έχουν κάποιο είδος δυσανεξίας στη φρουκτόζη .

16. Γκρέιπφρουτ
Σε μια μελέτη με 91 παχύσαρκους ανθρώπους, η κατανάλωση μισού φρέσκου γκρέιπφρουτ πριν από τα γεύματα προκάλεσε απώλεια βάρους 3, 5 κιλών σε διάστημα 12 εβδομάδων. Τρώγοντας μισό γκρέιπφρουτ περίπου μισή ώρα πριν από τα καθημερινά σας γεύματα μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο χορτάτοι και να καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες.

17. Σπόροι Chia
Ενα χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και μια από τις καλύτερες πηγές φυτικών ινών στον κόσμο. Αν και μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι σπόροι chia μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της όρεξης, δεν έχουν βρει στατιστικά σημαντική επίδραση στην απώλεια βάρους.

18. Λάδι καρύδας
Υψηλό σε λιπαρά οξέα (MCTs). Αυτά τα λιπαρά οξέα έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν την κορεσμό σε σύγκριση με άλλα λίπη, καθώς και την αύξηση της  ποσότητας θερμίδων που καίγονται. Υπάρχουν επίσης δύο μελέτες, μία στις γυναίκες και η άλλη σε άνδρες, που δείχνουν ότι το έλαιο καρύδας οδήγησε σε μειωμένες ποσότητες λίπους της κοιλιάς.

19. Γιαούρτι
Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά που μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία του εντέρου. Απλά επιλέξτε  πλήρες γιαούρτι καθώς οι μελέτες δείχνουν ότι τα πλήρες σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2. Το χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γιαούρτι είναι συνήθως φορτωμένο με ζάχαρη, οπότε είναι καλύτερο να τα αποφύγετε

Δείτε ακόμα: 10 υγιεινά βότανα και μπαχαρικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *