DIY-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-CRAFTSΓυναίκα

Ρίχνω λάδι στην ομορφιά…

Ρίχνω λάδι στην ομορφιά…
Οι ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου ήταν γνωστές από την αρχαιότητα. Προστατεύει την καρδιά, ρυθμίζει τη χοληστερόλη, έχει αντιθρομβωτική δράση, αντικαρκινικές ιδιότητες και… αποτελεί ένα καταπληκτικό προϊόν ομορφιάς.

Από το 4000 π.Χ. ήταν γνωστή η χρήση του ελαιολάδου για θεραπευτικούς σκοπούς. Ο Αριστοτέλης μελέτησε το ελαιόδεντρο και ανήγαγε την καλλιέργεια του σε επιστήμη. Ο Σόλων (639-559 π.Χ.) πρώτος νομοθέτησε την προστασία του.
Ο Όμηρος το παρομοίασε με χρυσό υγρό. Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής, το περιγράφει σαν το τέλειο θεραπευτικό. Στις διασωθείσες εργασίες του αναφέρονται περισσότερες από 60 φαρμακευτικές και ιατρικές χρήσεις του ελαιολάδου. Αυτές περιλαμβάνουν δερματολογικές ασθένειες, μυϊκούς πόνους, θεραπεία του έλκους και της χολέρας, φλεγμονές των ούλων, αϋπνία, ναυτία, πυρετό και στομαχικούς πόνους.

Ο Διοσκουρίδης ονομάζει το ελαιόλαδο προς την εν υγεία χρήσιν άριστον. Αναφέρει ποικίλες θεραπευτικές ιδιότητες κατά του έρπητος και της άφθας. Αναφέρει επίσης ότι το ελαιόλαδο από τις άγριες ελιές είναι στυπτικό και ευεργετικό για τις κεφαλαλγίες.

Στην ιστορία των αρχαίων Αιγυπτίων αναφέρεται ότι εκχύλισμα από τα φύλλα της ελιάς το χρησιμοποιούσαν για την διατήρηση του σώματος των νεκρών.

To ελαιόλαδο στην υπηρεσία της ομορφιάς και όχι μόνο…

1. Ενυδατώνει τη επιδερμίδα του προσώπου και λειαίνει τις ρυτίδες. Αρκούν λίγες σταγόνες λάδι και ελαφρύ μασάζ.

2. Ελαιόλαδο με ζάχαρη και μέλι αποτελεί ένα εξαιρετικό scrub για τα χείλη, τους αγκώνες και τις σκασμένες φτέρνες για απαλό δέρμα.

3. Δυναμώνει τα εύθραυστα νύχια. Αφήστε τα νύχια σας για 5 λεπτά σε ένα μπωλ με λίγο ζεστό ελαιόλαδο.

4. Δυναμώνει τα μαλλιά και βοηθάει στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας και της πιτυρίδας. Μια μάσκα μαλλιών με λίγο ζεστό λάδι και ένα αυγό βελτιώνει την ποιότητα της τρίχας και προλαμβάνει το σπάσιμο και τη ψαλίδα. Ειδικά για τα βαμμένα ή με περμανάντ μαλλιά είναι θαυματουργό.

5. Είναι ένα  φυσικό προϊόν για το ντεμακιγιάζ του προσώπου και των ματιών (αποτελεσματικό και στην αδιάβροχη μάσκαρα)!

6. Στο ξύρισμα αντί για αφρό ξυρίσματος (πες ότι τελείωσε) για βελούδινη επιδερμίδα χωρίς ερεθισμούς.

7. Για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Μια κουταλιά ελαιόλαδο το πρωί ή το βράδυ βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

8. Για τους κοιλιακούς πόνους. Λίγο λάδι με χαμομήλι ζεσταμένο σε χαμηλή φωτιά και απαλό μασάζ είναι ένα και ένα ακόμα και για μωρά.

9. Για χείλη που έχουν σκάσει: Ενυδατώστε τα χείλη σας καθημερινά και κυρίως το βράδυ απλά με λίγο αγνό ελαιόλαδο. Ήδη από την πρώτη εφαρμογή θα νιώσετε αισθητή διαφορά στα χείλη σας.

Δείτε ακόμα: Πρησμένα μάτια;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *